вівторок, 20 квітня 2021 р.

Про що нас попереджає досвід розв’язування воєн

20 квітня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася історико-просвітницька онлайн-лекція ветерана збройних сил, викладача історії воєнного мистецтва в Національному університеті оборони України Ростислава Пилявця «Війна і міфи: руйнування хибних уявлень і стереотипів про події Другої світової війни» Зустріч 4

Лектор спробував дати відповідь на питання «Про що нас попереджає досвід розв’язування воєн».
За 30 років незалежної української держави український народ не став об’єднаним, на жаль. Чому? Що заважає? Яких фатальних помилок припустилося керівництво України? І до яких наслідків це призвело і призводить зараз?
Аналізуючи досвід політиків напередодні Другої світової війни, історик проводить історичні паралелі із сучасною агресією Росії проти України та вказує на циклічний розвиток історії. І що може статися, якщо політичні діячі не зроблять ефективних висновків з уроків історичних подій минулого. Ростислав Пилявець стурбований теперішнім станом відносин з Росією, наголошуючи, що від такої агресивної імперської держави, яка ніяк не може змиритися з незалежністю України, можна чекати будь-якого, навіть найгіршого, розвитку подій. Вдалими і доречними паралелями історик примушує нас проаналізувати та замислитися і зрозуміти, що відбувається зараз в україно-російських відносинах.

Лекція, як завжди, дуже цікава, насичена історичними фактами та аналогіями, фаховими та влучними аналітичними висновками. Варто подивитися всім! Навіть тим, хто не дуже цікавиться історією! Емоційна розповідь фахового історика Ростислава Пилявця примушує увімкнути мозок і замислитися над багатьма фактами.

Детальніше дивіться ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар