середу, 14 квітня 2021 р.

Цільове призначення земельної ділянки. Порядок та умови зміни цільового призначення

13 квітня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбувся правоосвітній вебінар «Цільове призначення земельної ділянки. Порядок та умови зміни цільового призначення», який провела Аноніна Загура - начальник відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Вебінар корисний не тільки тим, хто має земельні ділянки, а й тим, хто цікавиться питаннями земельного законодавства.
В червні 2020 року Верховна Рада внесла зміни до чинного законодавства щодо планування використання земель (Закон №711) змінив процедуру зміни цільового призначення. В липні 2021 року наберуть чинності зміни. 
Зазвичай будь-яка процедура, пов’язана з погодженням документів державними органами, нагадує лабіринт, з якого немає виходу. Не виключенням є процедура зміни цільового призначення земельної ділянки. Проте все можливо, якщо ґрунтовано підготуватись та скласти детальний план дій. 

Цільове призначення земельної ділянки – це межі та спосіб її використання, які визначаються землевпорядною документацію, рішеннями органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, та законодавством. Зазвичай, коли мова йде про цільове призначення земельної ділянки, мається на увазі її основне цільове призначення, тобто категорія землі.
Якими нормативними документами регламентується зміна цільового призначення земельної ділянки?
Які кроки і в якій послідовності має зробити власник для зміни цільового призначення земельної ділянки?
Яку відповідальність несуть особи, що незаконно змінили цільове призначення земельної ділянки?
Антоніна Загура фахово і детально розповіла про ті процедури зміни цільового призначення земельної ділянки, які діють сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар