понеділок, 5 квітня 2021 р.

Як прийняти особливе дитя: поради від Світлани Дідух-Романенко

2 квітня на сторінці на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч зі Світланою Дідух-Романенко «Як прийняти особливе дитя».

У День поширення інформації про аутизм мама 13-річного хлопчика з аутизмом розповідає про свій досвід взаємодії з особливою дитиною.

Коли в родині народжується дитина, батьки хочуть, щоб вона була здоровою і щасливою. Але іноді дитина отримує діагноз – аутизм. Аутизм – це порушення розвитку, яке позначається на комунікації та соціальній взаємодії, а також ускладнює адаптаційні процеси людини. 
Як пережити цей шок, як допомогти батькам усвідомити й сприйняти цю реальність і зберегти свій психологічний стан в нормі й бути щасливою і робити щасливою свою особливу дитину? Світлана Дідух-Романенко дає слушні, корисні поради батькам дітей з аутизмом, розкладаючи «по поличках» всі особливості цього діагнозу, способи діагностики, способи лікування (не завжди виправдані), особливості соціалізації дітей з аутизмом.
Своїм досвідом жінка демонструє, що цей діагноз – не вирок. Даруючи своїй дитині повноцінне життя, наповнене щастям, Світлана Дідух Романенко радить всім, хто має особливу дитину, не забувати про себе і бути щасливим. Всупереч всім викликам! 


Немає коментарів:

Дописати коментар