четвер, 29 квітня 2021 р.

Як здолати інерцію досвіду та вивести себе на новий тип мислення

26 квітня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбувся онлайн-вебінар «Як здолати інерцію досвіду», який провела психолог Злата Біневич у рамках проєкту з особистісного розвитку «ReСтарт».

Що таке досвід? Люди зазвичай переживають і позитивний, і негативний досвід. Так складається життя. Немає такої людини, яка б не мала негативного досвіду в своєму житті. Це стосується будь-якої сфери нашого життя. Як правило, ми згадуємо про нього з жалем, або зовсім намагаємося забути і викинути з пам'яті. Однак для того, щоб раз і назавжди перестати отруювати собі життя непотрібними спогадами, необхідно переглянути свій негативний досвід, отримати з нього користь і позбутися його негативних наслідків. Коли і як він може допомагати в житті, коли і чим шкодити? Чи може бути досвід гнучким? що таке інерція досвіду? І найголовніше те, що ви можете цього зовсім не усвідомлювати, дивуючись, чому ж у вас "нічого не виходить".

Які дії та кроки має зробити людина, щоб допомогти собі, оскільки всі ситуації у своєму житті ми, так чи інакше, створюємо собі самі. І крім нас самих ніхто в нас самих краще нас самих розібратися не зможе. І найчастіше, цієї роботи буває цілком достатньо, якщо докласти трохи зусиль, терпіння й мотивації.
Як не «наступати на ті самі граблі»? «Як зробити висновки й уроки з негативного досвіду і не зациклитися на ньому, втрачаючи іноді безліч можливостей?
На ці та інші питання дала відповідь психолог Злата Біневич, давши конкретні поради й покрокову інструкцію, основним в якій є трансформація негативного досвіду й конкретні дії для зміни ситуації. Іноді декількох простих кроків досить, щоб наслідки травматичних ситуацій припинили чинити на наше життя згубний вплив.

Вихід є і полягає він в чіткому розумінні своєї природи, своїх бажань, своїх властивостей і того задуму, яким природа наділила нас. Коли ми починаємо розуміти, що стоїть за кожним нашим бажанням, вчинком, почуттям і навіть думкою, ми легко відпускаємо той негативний досвід і події, які колись здавалися важливими і значними. Ми перестаємо писати негативний сценарій свого життя і починаємо правильно використовувати ті властивості, якими володіємо.
Детальніше дивіться у відео.

Немає коментарів:

Дописати коментар