понеділок, 26 квітня 2021 р.

«Серцелиття» Мальви Кржанівської

23 квітня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася поетична онлайн-зустріч із молодою талановитою, різнобічною поетесою, дизайнеркою Мальвою Кржанівською «Серцелиття».

Хто вони – поети? У кожного з поетів свій неповторний голос, своє особливе бачення світу.
Ці люди відчувають світ та людей трохи інакше, трохи глибше та суттєвіше. Вірші були і лишаються найбільш таємничими з усіх жанрів літератури. Завдання поезії - розтривожити душу ледь відчутним дотиком ліричного слова, примусити людину відгукнутися. Поезія може віднайти глибини, сховані в кожному з нас. 

Глядачі спілкувалися з ніжною поетесою, яка мовою поезії та краси говорить про любов до усього живого, про патріотизм та війну, про жіночу долю, про мрії й розчарування, про відчуття естетики й смаку, про неспинний творчий пошук, який допомагає людині вдосконалювати цей світ
Мальва Крижанівська спокійно й ненав’язливо розповідала про літературу в своєму житті, про переконання, що дітям треба читати завжди і починати якнайраніше, тому що це закладає гарні підвалини для її гармонійного розвитку. Органічно звучали її думки про егрегор будь-якого народу, про патріотизм та націоналізм, про покликання вчителя, про майбутнє України.
В теплу й невимушену бесіду з глядачами поетеса вплітала свої вірші, у яких оспівується справжня любов, така, що окрилює людину й закарбовується в серці. Її лірика сповнена глибини, рефлексій, філософської задумливості та щемливого хвилювання. А її вірші про війну на сході України – не розпачливі плачі й голосіння, а підтримка і віра в найкраще, яка піднімає бойовий і патріотичний дух.

Сила поетичного слова незбагненна. Ніжне й гнівно-обурливе, пристрасне й розчулене, воно обережно торкається найпотаємніших струн у наших серцях, викликаючи мелодії радості, смутку, любові і надії.
Зустріч вийшла цікавою, корисною і зворушливою. Слова і вірші поетеси примусили кожного замислитись та проаналізувати свої почуття та близьке оточення.
 

Запис етеру

Немає коментарів:

Дописати коментар