понеділок, 5 квітня 2021 р.

Анна Багряна. "П'єси для дітей і домашні театри"

2 квітня на сторінці на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч з українською поетесою та письменницею Анною Багряною "П'єси для дітей і домашні театри".

Якщо подивитися на літературу, що видається для дітей, то тут явно переважають поетичні та прозові твори, тоді як драматургія є дуже цікавим і більш впливовим на дитячу аудиторію жанром. Сьогодні існує нагальна потреба саме у дитячих п’єсах.
В Україні в 2018 році вийшла перша антологія п’єс для дітей та підлітків за час незалежності України «Драмовичок». До книги увійшло 20 п’єс – різних за жанром і стилістикою. Є твори, які неодноразово ставилися в Україні та за її межами, а є ті, що лише чекають на світло рампи. Химерні світи драматургії для дітей мають широку палітру сюжетів та образів: історичні, сучасні, позачасові, фантастичні. 

Про дитячу драматургію України, про важливість домашніх театрів як засобу формування багатогранної особистості та про свою нову збірку дитячої драматургії «Над часом»: про історію написання, про твори, які увійшли до збірки.


Немає коментарів:

Дописати коментар