неділю, 30 травня 2021 р.

Леся Геник. "Коронована весна"

27 травня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч із поетесою Лесею Геник та онлайн-презентація її поетичної збірки "Коронована весна"

Леся Геник - науковець за фахом і відома івано-франківська поетеса, яка живе й працює в м. Івано-Франківську. Авторка трьох поетичних збірок - «Від душі до душі» (2012 р.), «Полинова ріка» (2015 р.) та "Коронована весна" (2021 р.). Тематика поезій широка - від любовної і пейзажної лірики до глибокої філософської і громадянської лірики.
Поетеса розповіла як народжувалася, укладалася й виходила в світ її книга "Коронована весна". Скільки часу це потребувало? Як зараз сприймається ця книжка?

Своєрідність збірки в тому, що вона створена в тяжкий час, коли немало наших співвітчизників, у тому числі й авторка цього унікального видання, опинилися «на скаженій коронавірусній гойдалці світу». Впродовж кількох місяців тривала боротьба з хворобою, яка впиналася в легені, перетискала горло. До знемоги бракувало повітря. Але була рятівна дихальна маска і стіни, які поетеса списала очима вздовж і впоперек. Вірші Лесі Геник здатні діагностувати і реанімувати, проводити терапію і зцілювати. Вірші авторки - то розкрилля її душі, яку вона у щирій сповіді дарує іншим з Вірою, Надією і Любов'ю і, сподіваємось, нікого не залишає байдужим. В буденних клопотах та гонитві за чимось незначним, ми забуваємо про те, що є насправді цінним і вічним. Іноді негаразди даються нам для того, щоб ми зупинилися й подумали і переосмислили деякі наші дії й думки.

Аура творчої онлайн-зустрічі з Лесею Геник була теплою й затишною від поезій, чимало яких зачитувала сама майстриня слова. Глядачі, залюблені в поезію, черпали добро, чистоту, віру, надію та любов, яких часто нам не вистачає у сучасному світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар