суботу, 1 травня 2021 р.

Вечір пам’яті Валерія Курінського

30 квітня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч, присвячена пам’яті Валерія Курінського – українського педагога, автодидакта, науковця, філософа, музиканта, письменника, поета та поета-пісняра, композитора, дослідника, художника, перекладача з десятків мов, людини енциклопедичних знань.

Його життя було настільки багатогранним, що воно б могло вмістити в собі сотні інших життів. Він здавався людиною-оркестром, людиною-святом.
Його рідні, творчі побратими, друзі та учні, які зібралися сьогодні у студії, згадували про цю непересічну, розумну й енергійну людину. Демонструвалися відеозаписи виступів Валерія Курінського, сонети В. Курінського читала Г. Яблонська.
Д. Корчинський висловив цікаву думку, що В. Курінський був недостатньо зрозумілий і оцінений в тому суспільстві, в якому він з’явився і провів паралель з Ісусом.
Зустріч надзвичайно цікава й корисна тим, що знайомить з такою великою багатогранною особистістю і розширює уявлення про можливості розвитку людини. Адже автодидактика – це, по суті, самоосвіта. І постать Валерія Курінського доводить, що можливості людини надзвичайні і безмежні. Головне – бажання і праця.
Детальніше дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар