пʼятницю, 7 травня 2021 р.

"Мені казково!" - природа у казках Дар'ї Паламарчук

7 травня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч із вінницькою мисткинею, письменницею, поетесою, художницею, дизайнеркою-керамісткою, авторкою серії збірок казок "Про природу" Дар'єю Паламарчук.
Дар'я Паламарчук почала писати вірші з 13 років, а у 14 років за допомогою батьків, спонсорських і власних коштів видала першу поетичну збірку. Це була тисяча примірників для друзів, родичів і близьких. Друга збірка була надрукована у кількості 5 тисяч екземплярів, вона продавалася в магазинах. Це було в 15 років.

Першою збіркою в серії "Про природу" стала збірка казок про мушельки. Щоб "оживити" книгу, було розроблено мобільний додаток доповненої реальності. Книга, відчиняє двері у дивовижний світ океану Мудрі, захоплюючі, веселі, несподівані історії про найрізноманітніших молюсків дарують читачам незабутні враження. Друга книга - збірка казок про пташок. Третя, що побачила світ 1 травня, - про кудлатих та вусатих, що містить 20 казок про котиків та песиків. Всього у серії "Про природу" буде 6 книг. Остання із них вийде у лютому 2022 року. Ілюстрації до серії виконує сама авторка. Як вона створює картинки, як вони оживають, розповіла Дар'я Паламарчук. Казки Дар’ї – повчальні, зображення морських жителів супроводжуються короткими описами. А щоб читати було ще цікавіше – оживили. Зробили це за допомогою доповненої реальності, програму для якої можна скачати в Playmarket.

Дар'я Паламарчук пише не тільки для дітей. Глядачі мали можливість поринути в чуттєву, ніжну і дуже творчу атмосферу витонченої поезії.
Молода, завзята письменниця не обмежується тільки літературою. Вона планує зробити внесок і в українську мультиплікацію, оскільки тут, на думку письменниці, є багато роботи, оскільки українського мультиплікаційного контенту практично немає.

Якщо ви бажаєте дізнатися більше про творчість і плани цієї молодої, завзятої та енергійної жінки, дивіться відео.

Немає коментарів:

Дописати коментар