середу, 23 грудня 2020 р.

Лайфхаки дистанційної самозайнятості

18 грудня у рамках проєкту з особистісного розвитку «ReСтарт» відбувся вебінар тренера з персональної ефективності, емоційного інтелекту та комунікацій Освітнього Хабу міста Києва Вікторії Дівоньки
Оскільки тема вебінару — самозайнятість, тренерка розповіла, що ми повинні зробити для того, щоб правильно і гармонійно налаштувати свою роботу. Найперше потрібно прийняти і зрозуміти ситуацію, в якій ми перебуваємо. Добре спланувати свою подальшу роботу, адаптуватись до реальних умов. Важливо комфортно налаштувати своє робоче місце, простір діяльності, дібравши зручне та комфортне місце локації. 
Найперші поради щодо організації цифрового простору такі: вивести на робочий стіл комп’ютера ярлики на робочу теку (або на підтеки), та завжди зберігати туди файли, які необхідні для роботи. 
Важливі також самоорганізація і планування: детально спланувати роботу на місяць, тиждень і кожен день. Також тренерка нагадала про так звану прокрастинацію часу, коли ми спочатку плануємо, а потім відкладаємо свої справи, не виконавши їх, а внаслідок цього потім не встигаємо виконати заплановане. 
Далі п. Вікторія зупинилась на практичній вправі «коробка Ейзенхауера», а саме: треба визначити 4 квадранти справ, віднести до них: 1) важливі і термінові справи, 2) важливі, але такі, що не є необхідними, 3) неважливі і термінові і 4) такі, що не є терміновими і можуть бути виконані пізніше. Також варто позначити ті справи, які можуть бути виконані колективно чи невеликими групами людей, а, отже, максимально деталізувати задачі, за необхідності прописавши терміни виконання. 
Потрібно ретельно і раціонально використовувати свій час, не перевантажувати себе інформацією, вміти правильно відпочивати та продуктивно організовувати свою відпустку, своє дозвілля. Отже, ефективна самозайнятість - це насамперед правильне планування своєї роботи, налаштування комфортного робочого місця і чітка самоорганізація.
Було також зроблено важливий акцент на необхідності створення гармонійної атмосфери у своєму помешканні, щоб ми з любов’ю і великою повагою ставилися до своїх рідних та близьких, та приділяли увагу тим, хто живе поруч з нами. 


Немає коментарів:

Дописати коментар