середу, 16 грудня 2020 р.

Психосоматика: що це і як йому дати раду?

На сторінці facebook Публічні бібліотеки Солом'янки 14 грудня в режимі онлайн відбувся вебінар практичного психолога, тренера, коуча, КПТ-терапевта, засновниці «ProTrainings Agency» Злати БІНЕВИЧ, яка успішно поєднує приватну практику із груповими формами роботи – тренінгами, психопросвітницькими семінарами, лекціями для спеціалістів у галузі освіти, студентів, школярів старших класів та інших людей.

Тема зустрічі «Психосоматика: що це і як йому дати раду?». Прихосоматика складається з двох понять: «психо», що означає душа, а також має і фізіологічну основу та «сомо», що є безпосередньо наше фізичне тіло. 
Виступаюча повідомила про те, що сучасні методи лікування не є повноцінними, адже лікарі лікують тіло окремо, а не в гармонії з нашою психікою. Медицина минулого була більш ефективною в цьому аспекті, адже лікування проводилось в комплексі. 
Є три підходи до визначення проблем захворювання. Перше - це фізичне визначення, друге -  психічне і третє - що всі захворювання виникають через порушення наших психологічних станів. В процесі життя ми накопичуємо в своїй підсвідомості багато різних негативних програм (мисле форм), які можуть потім проявлятись на нашому фізичному тілі через різні захворюванння. Тому дуже важливо виявити ці програми, прожити їх на підсвідомому рівні, навчитись прийняти їх, спостерігаючи за ними ніби збоку, щоб вони, втративши своє енергетичне наповнення, назавжди покинули нас. 

Важливим моментом для людини, яка попадає в нове середовище, є адаптивне пристосування. Це так званий конструктивний шлях адаптації або гармонійне входження в нове життя. Наприклад робота, сім’я, школа і т.д. Матерям, які виношують ненароджений плід, важливо перебувати в стані спокою, радості, відчуття гармонії та любові до світу. Дитина в лоні матері перебирає на себе її стани. 
Психологічний інструмент ідентифікації. Це те, що ми інколи хочемо в житті рівнятись на когось, себто творимо собі кумира. Потрібно звільнятись від цієї залежності, адже ми наділені неповторною божественною суттю. Негативне навіювання може привести до захворювання. Також ми залежимо від нашої епігенетики – набору різних внутрішніх програм. 

Злата Біневич дала відповіді на важливі запитання, які ставили слухачі, та провела глибинний психологічний тест на виявлення захворювання на фізичному рівні і в кінці зустрічі подякувала всім за увагу, бажаючи всім здоров’я і гарного настрою.


Немає коментарів:

Дописати коментар