четвер, 24 грудня 2020 р.

Набуття права власності на земельні ділянки за цивільно-правовими угодами

22 грудня на сторінці facebook Публічні бібліотеки Солом’янки відбувся правоосвітній вебінар «Набуття права власності на земельні ділянки за цивільно-правовими угодами».
Провела його Антоніна Загура, начальник відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної правової вторинної допомоги. 
Зустрічі розпочалася з нормативно-правової бази – Конституції України, в якій зазначено, що земля відповідно до статей 12 і 13 є об’єктом права власності Українського народу. В земельному кодексі України 2001 року, зокрема в статтях 79, 131, 132 та інших, відображено правовий процес продажу земельних ділянок у власність громадян. Найбільш поширеною формою купівлі-продажу земельної ділянки є укладання договору. Пані Антоніна наголосила на тому, які бувають угоди, що їх обов’язковою формою є нотаріальне посвідчення. Документ, який підтверджує право власності, є витяг з єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 
Пані Антоніна назвала перелік необхідних документів для здійснення укладання таких договорів. Піднімались питання продажу сільськогосподарських земель, спадковості і того, як відбувається цей правовий процес. 
В кінці зустрічі Антоніна Загура відповіла на запитання слухачів, подякувала всім за увагу і побажала всього найкращого. 


Немає коментарів:

Дописати коментар