середу, 23 грудня 2020 р.

Діти і наркотики. Як захистити дитину

17 грудня відбувся вебінар фахівців зі здорового способу життя Отто Стойки, лікаря-методиста Київського міського центру громадського здоров'я, к. мед. н. та Ірини Цісар, психолога Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді "Діти і наркотики. Як захистити дитину". На початку зустрічі фахівцями було окреслено вплив на молоду людину алкоголю та наркотичних засобів (від найлегших), які начебто просто стимулюють людську активність.
Далі було проведено аналіз легальних та нелегальних наркотичних засобів, які використовуються в нашій країні. Говорилося про вживання наркотиків, які знімають больові синдроми, але при цьому негативно впливають на нейронні зв’язки головного мозку людини. Також говорилося про вживання гормону дефаміну, від якого людина стає залежною так само, як і від решти наркотичних засобів. 
Було зауважено, що вплив цих активних речовин є негативним явищем у роботі нашого головного мозку. Найбільш небезпечним для людини є вживання синтетичних наркотиків, вживання яких викликає дуже складні психологічні розлади, до всього, з першого моменту їх вживання виникає миттєва залежність. А ще вони не є дорогими і є дуже розповсюдженими. Це так звані «солі», «спайси» та інші, які викликають украй негативні явища у людей, що їх вживають.
Підсумком цієї зустрічі стало попередження людей, особливо молодих, про згубність вживання будь-яких наркотичних засобів, та важливість того, щоб батьки і спільнота не були байдужими до своїх ближніх й могли миттєво вплинути на тих, хто вживає або хотів би спробувати ці, дуже небезпечні, наркотичні засоби. 


Немає коментарів:

Дописати коментар