четвер, 24 грудня 2020 р.

Дитячі книги про Різдво


Різдвяні свята - це передусім домашній затишок, смаколики спечені мамою чи бабунею, ялинка-красуня і теплі різдвяні історії, розказані з любов’ю. Зазирніть у ці книги, і переконайтеся самі!

Леся Вороніна «Різдвяна казка від слона Гудзика». - Львів, 2013
Захоплююча історія про справжнісінького слоника, який вміщувався в кишені дівчинки Ясі. Так, він був дуже маленький, але вмів вигадувати неймовірно веселі пригоди! Наприклад, легко начаклував білосніжну зиму і забрав Ясю до різдвяної казки. А потім разом з нею спас від злих чаклунів оленя Мартина і батьків хлопчика на ім’я Сень. 

«Диво на Різдво» - казки, притчі, оповідання. - Харків, Vivat, 2019
Автори: Тетяна Белімова, Світлана Горбань, Ольга Деркачова, Дара Корній та інші…
Різдвяна ніч – час найцікавіших пригод! Справжній різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Тут і казка про те, як старанні янголята виготовляли дитячі сни для слухняних діточок. І виховні для тих, хто не дуже слухається. Про те, як першокласник Михась на зимових канікулах зустрівся зі своїми невиконаними справами і обіцянками. Про янголів і зорі, про казкових волхвів.  І ще багато про що. Як прочитаєте – то дізнаєтесь …

«Ніч проти Різдва». - КМ-БУКС, 2018
Святий Миколай – який він? Що буде, якщо з ним зустрітися? Малий хлопчик написав йому листа і замовив подарунки. Але йому дуже кортить побачити чарівника на власні очі! І диво відбулося! Святий Миколай з’явився перед малим. Який він насправді? Чи існують зимові чари?Про все це і трохи більше у цій книжці.  

Брати Капранови «Веселих свят». - Гамазин, 2014
Ця книжка – передусім «батьківська» розповідь дітям про національні свята. Про споконвічні традиції нашого народу: пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки, прикмети, ремесло – те, що робить святкові дні особливо привабливими, веселими і пам’ятними. Ця книга – як путівник нашими святами. І разом з нею дорослі та діти можуть віднайти для себе багато святкових розваг. А це актуально – святкувати по-українськи!

Юстейн Гордер «Різдвяна містерія». - Літопис, Львів, 2019
Хлопчик Йоаким прожив і пережив біблійну історію за допомогою магічної подорожі крізь час та простір у Віфлеєм, коли там сталася радісна новина – народився Ісус. Відомий норвезький письменник розповідає історію Різдва у формі передріздвяного календаря і тим дає можливість і нам пережити це чудо – коли піднебесний світ немов створюється заново..

Нехай ці книжки принесуть вам гарний різдвяний настрій і тепло!

Немає коментарів:

Дописати коментар