четвер, 10 грудня 2020 р.

Права і закони в нашому житті

На сторінці facebook Публічні бібліотеки Солом’янки в рубриці «Права і закони у твоєму житті» відбулась онлайн-зустріч із Сергієм Безпальчуком, т.в.о. начальника відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції у місті Києві в рамках загальносистемного інформаційно-просвітницького тижня права «Права. Гарантії. Захист».

На початку зустрічі виступаючий підняв питання правосвідомості нашого суспільства, яке, на жаль, знаходиться на досить низькому рівні. Розповів про проект президента України «Я маю право». Багато громадських організацій, волонтерів долучались до цього проекту. Мета його – навчити громадськість України нормам права, обов’язків в напрямку правосвідомості, а найголовніше - підняти рівень правосвідомості нашого суспільства.
Наголошувалось на знанні Конституції України, на її основних аспектах, а саме на правах та обов’язках. Основні права - це право на життя, на освіту, на здоров’я і т. д. Також не потрібно забувати і про свої обов’язки. Це захист Вітчизни (ст. 65), вшанування державних символів України та інші. 

Далі п.Сергій дав відповіді на запитання слухачів онлайн-зустрічі про роль і місце поліції в правовому полі, зв'язок з громадою, просвітницьку роботу, дії на випередження. Було наголошено на важливість індивідуального підходу роботи органів поліції, партнерську діяльність з громадськістю. 
Був зроблений важливий акцент на небайдужості людей до подій, що відбуваються навколо них, особливо коли це насильство чи інше правопорушення. Він наголосив на тому, що байдужість є однією з головних проблем суспільства. Звернув увагу на те, щоб сусіди по помешканню спілкувались між собою, навчались бачити один одного. 
В кінці зустрічі гість побажав всім слухачам всього найкращого і особливо бути правосвідомими, толерантними людьми.


Немає коментарів:

Дописати коментар