суботу, 5 грудня 2020 р.

Медичні та соціальні аспекти профілактики ВІЛ-інфекції

В соціальній мережі facebook на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки відбулась онлайн-зустріч з Отто Стойкою, лікарем-методистом Київського міського центру громадського здоров'я, к.мед.н. та Іриною Цісар, психологом Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Медичні та соціальні аспекти профілактики ВІЛ-інфекції».
В розмові акцентувалась увага на тому, що проблема ВІЛ-інфекції, на жаль, не виліковна сьогодні, але прогнозована і вимагає від пацієнта з даною проблемою контролювати її. Ця проблема в Україні існує з 1995 року.

Потрібно проводити профілактичні тестування, які в нашій країні є безкоштовними. Важливою особливістю є безпечний секс. Виступаючі піднімали морально-психологічний аспект захворювання, а також провели тест про шляхи зараження ВІЛ-інфекцією.
Наші гості коротко згадали історію виникнення захворювання, а також звернули увагу слухачів на наявність гарячої лінії з проблематики Віл-інфекції та захворювання на туберкульоз. Побажали всім здоров’я, нагадали про профілактику засобів безпеки і запросили на чергову передноворічну зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар