середу, 23 грудня 2020 р.

Напередодні Різдва із Хелен Поліщук

18 грудня відбулася онлайн-зустріч з українською та канадською художницею, активною діячкою української діаспори у Торонто, авторкою багатьох творчих робіт з питань культури, сценаристкою Хелен Поліщук
Поліщук – художниця, яка нині мешкає у Канаді. Вона пише картини, влаштовує виставки, збирає колекції своїх художніх творів на власному сайті. Найбільше їй подобається творити в петриківському стилі. 
Пані Хелен повідала слухачам про сучасний шлях митця, про те, що він має дві складові: один шлях, в якому людина заробляє кошти на прожиття, а інший - творчий, в якому людина себе проявляє як митець. Мисткиня розповіла також про те, як створює свої фільми, один з яких має назву «Напередодні Різдва», розкрила героїв своїх фільмів, їхню долю і як вона відображена в цих картинах. Поділилась з слухачами про те, що зараз відбувається в кінематографі, що цінного і які пріоритети в кінематографі, звернула увагу на те, що зараз дуже є важливим рейтинг телеканалів і студій. А також назвала фільми, які радила б подивитись, дала цікаві поради сучасним акторам та режисерам, розповіла про те, як проходить процес написання сценарію. Почала їх писати вже у Торонто. Зараз за її сценаріями знято три фільми. Значну увагу пані Хелен приділила фестивальному напряму, наголосивши на тому, що фестивальне життя в Торонто є дуже активним. 
Певний час наша гостя була адміністратором Українського драматичного театру “Заграва” в Торонто. Пані Хелен порушила питання сучасних викликів до театральної діяльності. Під час розмови йшлося також про те, як можна адаптувати театри до сучасної форми виживання в умовах сучасності. 
Також пані Хелен натхненно розповіла про те, як вона готується до Різдва, і найбільше часу вона приділяє виготовленню Божих янголів. Наприкінці зустрічі гостя привітала всіх з прийдешніми святами та побажала кожній родині і кожному українцю сильного українського духу.


Немає коментарів:

Дописати коментар