середу, 16 грудня 2020 р.

Як видавництво "НАШ ФОРМАТ" пережило 2020, відкрило дитячу редакцію і досі має святковий настрій?

Традиційно другого четверга місяця, 10 грудня відбулася онлайн-зустріч із представниками видавництва «Наш формат». А оскільки у передноворіччя всім хочеться див, то й нам закортіло якнайбільше дізнатися про нововведення - дитячу редакцію «Нашого формату» та її перші результати. Тож гостями етеру були: керівник Дитячої редакції видавництва «Наш Формат», знаний письменник Іван Андрусяк та виконавча директорка видавництва Анастасія Нікітіна

У форматі живого діалогу спілкувалися із нашими гостями про особливості роботи видавництва 2020 року, про спонуки і обставини відкриття дитячої редакції, про редакційну політику видавництва та його стратегію роботи із цільовою аудиторією, про умови видання книжок (від шедеврів майстрів слова до творів молодих та маловідомих авторів), про літературні конкурси як спосіб письменника достукатися до видавця, про жанрове розмаїття книжок «Нашого формату», про стиль їх оформлення та про кількість штатних і позаштатних працівників, які то все втілюють у життя.

Не оминули й теми дитячого читання. Говорили про те як мотивувати дітей до читання, а також про Нову українську школу, про високий запит на  яскравих українських авторів, які пишуть для дітей цікаво й сучасно на теми автентики, ідентичності, народних традиції, фолькльору, історії  та владні змалечку формувати у дітей відчуття належності до власної історії, власної країни.
 
Говорили також про книжки як орієнтири, що допомагають за будь-якого віку вмикати критичне мислення, діставати мотивацію та зміцнювати віру в себе. Ну й, звісно, - насолоджувалися знайомством із яскравими книжковими новинками!

Щиро дякуємо «Нашому формату» за те, що ним знайдено час для цікавої зустрічі, а також за техпідтримку нашого мультивключення, дещо несподіваного для нас формату.


Немає коментарів:

Дописати коментар