середу, 3 квітня 2024 р.

Творчі читання "Блакитний записник"

Цього разу на Творчих читаннях у Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди діти знайомилися з книжкою сучасної української письменниці Галини Ткачук “Блакитний записник”, про досвід вимушеного переїзду української дівчинки Влади до сусідньої Польщі через війну в Україні, і проговорювали власні досвіди - дещо різні, але загалом дуже схожі. Тож тема, порушена у книжці, виявилася дуже близькою.

“Блакитний Записник” дочитали до кінця! Великий респект авторці, яка знайшла чудовий спосіб трансформувати величезний стрес і дискомфорт переміщених осіб у дуже цікавий формат книжки, і легко, довірливо, винахідливо розповісти читачеві про дуже й дуже складні речі.
А на початку зустрічі юні читайлики розглядали малюнки своїх однолітків з Києва, Дніпра, Миколаєва, створені за кордоном під час війни, а також малюнки юних мешканців приймаючих країн, які щиро підтримували українських громадян та їхніх тваринок і… не володіючи українською мовою, малювали підбадьорливі постери разом зі своїми батьками.
Мова дитячих малюнків дуже потужна й інтернаціональна. Тож і сьогодні діти щиро відгукнулися - і намалювали власні відповіді на знак подяки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар