вівторок, 9 квітня 2024 р.

Літературно-музична зустріч, присвячена пам'яті Квітки Цісик

7-го квітня, до 71-ї річниці від Дня народження унікальної американської співачки українського походження Квітки Цісик Центральна бібліотека Солом’янки ім. Григорія Сковороди провела літературно-пісенну зустріч «Квітка з України».

Захід розпочалася із короткої біографічної довідки про те, де народилася і виростала Квітка Цісик. А далі учасники виконали популярну пісню з її репертуару - «Пісню про рушник» на вірші Андрія Малишка.
Потім присутні переглянули відеофільм про легендарну співачку, і, звичайно, - виконали деякі відомі пісні з її альбомів, серед них: «Стоїть гора високая», «І шумить і гуде», «Ой, видно село», «Стоїть дівча над бистрою водою», «Черемшина», «Комарик», «У горах Карпатах», «Іванку, Іванку», «Місто спить», «Я піду в далекі гори» та інші.
Дякуємо усім, хто долучився до цієї зустрічі. Такі мистецько-просвітницькі заходи нагадують нам, про самобутню та неповторну українську культуру, відображену у слові й пісні.

На завершення, було проанонсовано майбутню літературно-пісенну зустріч, яка відбудеться 14-го квітня о 12.00, і присвячена темі становлення української рок-музики.
Запрошуємо всіх, кому цікаво долучитись до витоків українського рок-н-ролу!

Немає коментарів:

Дописати коментар