понеділок, 29 квітня 2024 р.

Огляд літератури для підлітків

Центральна бібліотека Солом'янки представляє підбірку книг про перехідний вік. Ці книги допоможуть вам краще зрозуміти себе, свої емоції та стосунки з іншими людьми. Вони розкриють багато цікавих тем, що стосуються вашого життя зараз і того, як воно може змінитися у майбутньому. Будьте відкриті до нових знань і вражень, і не соромтеся звертатися до нас за порадою або рекомендаціями щодо книг. 
Бажаємо вам захопливих відкриттів у світі літератури!

Сергій Гридін «Незрозумілі»

Підлітковий вік – це час, коли ти вчишся бути дорослим. Час, коли ти «незрозумілий» для своїх батьків, для вчителів, для самого себе. Герой книги Сергія Гридіна «Незрозумілі» Сашко Головко на своїх помилках вчиться сприймати себе самого, на своїх вчинках – бути дорослим, в спілкуванні з друзями – бути другом, із дівчиною, яка подобається – бути закоханим. Нові почуття. Нові сподівання. Нові виклики.
Потрібно багато пережити, ризикувати, боротися і вистояти, щоб стати чоловіком, який інакше діяти не може.
Ця книга підказує читачеві, як вчитися приймати правильні рішення у більшості своїх «невирішуваних» проблем та показує шлях дорослішання.

Галина Кирпа «Тринадцятий місяць у році»

Пориньте у цікавий і зворушливий світ героїні книги Галини Кирпи «Тринадцятий місяць у році» десятирічної Катрусі, яка живе в Києві на Оболоні, а цілісіньких п’ять років провела у дідуся Миколи та бабусі Олі на хуторі.
Скільки всього веселого і сумного, нового та пізнавального відбувається в житті дівчинки. На все вона дивиться з дорослою життєвою мудрістю, хоча дуже хвилюється, коли стикається з несправедливістю чи неправдою, але не втрачає свого оптимізму.
Книга навчить читачів фантазувати, мріяти, любити самих себе, близьких та рідний край.

С.Е. Гінтон «Аутсайдери»

Розповідь в романі Сьюзан Гінтен «Аутсайдери» ведеться від імені Понібоя Кертіса, який разом із своїми братами Содапопом та Деррелом, входить до складу молодіжного угрупування «Грізерс». Події розгортаються в американському містечку в 60-ті роки. Понібой та його друг Джоні знайомляться із дівчатами з конкуруючої банди золотої молоді «Сокс» і, спілкуючись, юнаки розуміють, що, насправді, між ними не так багато відмінностей.
Але в ході розборок між двома угрупуваннями Джонні, обороняючись, вбиває одного із «Сокс» і вимушений тікати разом із своїм другом. Їх скитання, небезпечні пригоди та тяжкий шлях до справедливості розкажуть читачам про вміння бути сильними навіть у найскладніших ситуаціях.

Ірина Мацко «Перехідний вік моєї мами»

Аля – звичайна дівчина, скромна і тиха, вступає в такий складний і критично нещасливий 13-річний вік, коли все починає йти не так, як хочеться. Батьки не купують велосипед, мало не ламаєш руку, перестрибуючи через паркан, прискіпуються вчителі, не завжди складаються стосунки з друзями, бісить своїми вихваляннями подруга Марта, та ще й дратують окуляри, що постійно сповзають.
Маму Аліни звали Тоня. Вона дуже переймалася за будь-якого приводу, навіть дріб’язкового, відразу летіла на допомогу, хотіла все знати та контролювати. Але Аліна прагнула самостійності, адже вона не дитина вже, тому мама дратувала.
Про відносини батьків та підлітків, про випробовування, що доведеться проходити разом, читачі дізнаються з книги Ірини Мацко «Перехідний вік моєї мами».

Євгенія Пірог «Сім дорослих днів»

Звичайний хлопець з України наполегливо вчиться та впевнено прямує до здійснення власних мрій, в екзотичній країні, серед незнайомих людей, прикутий до інвалідного візка.
Підліткова книжка Євгенії Пірог «Сім дорослих днів» про пригоди хлопчика, який бере участь у міжнародній дослідницькій програмі в далекій Атлантиці. Подорож в повітрі та морем, острови, джунглі, таємниці. Коли ти мрієш - в тебе немає обмежень, коли ти юний - в тебе немає перешкод.
Книга розкриває читачам світ цікавих пригод та формує позитивне сприйняття особливостей життя людей з інвалідністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар