вівторок, 16 липня 2024 р.

Відбулася третя гра з серії настільних ігор Electionville / "Місто Виборів"

У Центральній районній бібліотеці відбулась третя гра з серії настільних ігор Electionville / "Місто Виборів"

Скільки ігор спостерігаємо - ще не було двох однакових. Що ширший діапазон досвідів у наших гравців - то розмаїтіші дискусії: які сфери у пріоритеті тут і тепер? яке буде рішення з огрому варіантів найдоцільнішим? як вчинити краще? що ми втрачаємо і що набуваємо внаслідок прийняття рішення?
Адже кожен хід у цій грі - про Вибір, за яким проглядають цінності. Що ближчі наші цінності - то більш узгоджені і суголосні вибори всіх учасників, а відтак більше часу можна присвятити суспільно корисним речам, а не суперечкам на користь особистих амбіцій і зисків.
Звісно, попри всі озвучені думки, були й такі: як не схибити? а чи правильно я вчинив? а як ще можна було б? Підозрюємо, після гри питань побільшає!
Гра Electionville тим і корисна, що позбавляє від тунельного мислення і змушує поглянути на будь-яку проблему міста ширше, очима інших - дуже різних людей. Можливо наодинці ми чогось не добачаємо, а ось спільне бачення виробляє спільні цінності.
Наступну гру плануємо у неділю 28 липня о 14:00. Долучайтеся!

Для довідки.
"Місто Виборів" - це цікава інтерактивна настільна гра в демократію та місцеве самоврядування, створена на основі шведської гри "Electionville". Згідно з правилами гри, вигадане містечко є маленьким "полігоном" для практикування демократичної участі в режимі реального часу. Під час ігрового процесу гравці вчаться бачити, що стоїть за прийняттям локальних політичних рішень, а також обмірковувати базові потреби місцевих громад в умовах воєнних / післявоєнних реалій. Гра не має вікового цензу, і підійде гравцям будь-якого віку.
Місто Виборів - гра, дуже актуальна для сьогодення, адже вчить учасників громадянської відповідальності, системного аналітичного мислення, розуміння потреб суспільства, ефективної взаємодії задля добробуту громади, вміння аргументувати й доносити свою думку та налагоджувати співпрацю у форматі Win-Win. Тож і не дивно, що кількість її прихильників неспинно зростає.
Нагадаємо, гру розроблено контент-бюро "Fabel AB" для Шведської асоціації місцевих органів влади та регіонів, зокрема, з метою використання у шведських школах - для зміцнення знань про процеси демократії та місцевого самоврядування.

Немає коментарів:

Дописати коментар