четвер, 11 липня 2024 р.

Дискусія «Київські адреси часів Української революції»

6 липня в рамках фестивалю "Протасів Яр" пам'яті Романа Ратушного відбулася дискусія «Київські адреси часів Української революції», до участі в якій організаторами був запрошений провідний бібліотекар з краєзнавчої роботи Центральної районної бібліотеки, історик і краєзнавець Олександр Михайлик.

Під час дискусії Олександр Михайлик розповів не лише про адреси подій Української революції 1917-1921 років на території Солом'янського району, а й представляючи Центральну бібліотеку Солом'янки імені Григорія Сковороди, поінформував про діяльність бібліотеки, спрямовану на популяризацію історичних постатей України, як новітньої, так і давньої історії - про попередній проєкт "Імена, з якими живемо", який було присвячено перейменуванням, здійсненим з 2015 року.
Також Олександр звернув увагу учасників заходу про проєкт "Прочитання вулиць", що стартував у бібліотеці в 2022 році і триває донині. Мета проєкту - на широкий загал інформувати про постатей, на честь яких перейменовано вулиці району з 2022 року і донині. Акцентував на систематичному проведенні лекцій та екскурсій, та значний запит громади нашого району щодо його власної історії та визначних постатей, які тут жили та живуть.

Більше фото - ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар