вівторок, 16 липня 2024 р.

Нові книжки для бібліотеки від благодійниці Ганни Семенової

Друзі, пам’ятаєте, у березні ми ділилися з вами добіркою з 50-ти книжок, подарованих Центральній бібліотеці Солом’янки підприємицею та благодійницею Ганною Семеновою? Так ось, це ще не все!
У квітні-травні від пані Ганни надійшло ще 50 книжок для дорослих та діточок! І вони вже доступні нашим читачам!
Ми їх оформили та сфотографували, і сьогодні хочемо показати вам. Зазнимковані в різний час, зі світлом і без, вони стали вагомою частиною фонду бібліотеки і світогляду читачів. Вдячності нашій немає меж!
А ще нагадуємо про те, що незабаром відбудеться відкриття виставки фотографій «Краса українських гір» пані Ганни, яку ми планували ще за часів пандемії.
Тож приходьте до нас за книжками і за красою - чекаємо на вулиці Освіти,14а!

Мануш Замороді "Вимкни гаджет, увімкни життя" - книжка про те, як ми крадемо у себе та своїх близьких найдорожче, що у нас є, – час! Час почати жити не в телефонах, а в реальному житті, тут і зараз! Це має бути на першому місці у вашому списку справ!
Ювал Ной Харарі "Sapiens. Людина розумна. Коротка історія людства". Дуже читана книга - відтепер з нею можна попрацювати і в читальній залі бібліотеки!
Третя книжка Ольги Дубчак "Перемагати українською. Про мову ненависті й любові" - про те, що воювати мовою так само важливо, як і безпосередньо на полі бою. Книжка доповнила серію книжок "Чути українською", "Бачити українською", які є в нашій бібліотеці.

Книжки для юних читачів, які хочуть якнайбільше дізнатися про нашу легендарну Україну.

"Що таке українська література" від знаного літературознавця Леоніда Ушкалова - книжка для тих, хто хоче позбутися стереотипів і відкрити українську літературу для себе наново.
Герої цієї книжки – люди, які пройшли крізь ГУЛАГ. Частину їх було засуджено за політичною 58-ю статтею («Антирадянська агітація»), решта – охороняли їх у таборах. Під цією обкладинкою ці люди вперше разом – одне покоління, розділене колючим дротом, яке досі не відчуває одне одного.
 

Ольга Кобилянська. Про неї знають все, але її не знає ніхто. Дебютний роман Ольги Саліпи «Оля» - не про письменницю, а про жінку, - пристрасну, вперту, живу...
І так, - Гран-прі «Коронації слова-2020»
Поетична збірка Сергія Жадана "Життя Марії" - відверта розмова про найдорожчі листи і спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста, римованими віршами й верлібрами, власними і перекладеними словами, зі своїми й чужими, зі святими й не дуже, з убитими і живими біженцями...
Оксана Забужко "Найдовша подорож" - спровокований війною есей, написаний для західної публіки, про витоки сьогоднішньої російсько-української війни у двох часових вимірах — тридцятилітньому і трьохсотлітьому.

Для шанувальників Макса Кідрука - "Не озирайся і мовчи" та "Теорія неймовірності".

Для тих, хто цікавиться долями українок на османському престолі - аж чотири книжки від письменниці Олександри Шутко.

Книжки про те, як мистецтво впливає на людські долі й силу любові до рідного краю. Хочете більше дізнатися про українське мистецтво, художницю Катерину Білокур та оперну співачку Оксану Петрусенко - радимо.

Ви знаєте, що таке "хюґе"? І чому це слово стало визначальною характеристикою данської культури? Відповідь у цих двох нижках:
Гелен Рассел "Рік Хюґе по-данськи. Секрети найщасливішої країни у світі", Мік Вікінг "Маленька книга хюґе. Як добре жити по-данськи"

Про секрети осмисленого існування - книжки Ґея Брауна, Бена Горовіца та Джордана Пітерсона.
Баррі Шварц "Чому ми працюємо". А ви точно знаєте, ЧОМУ?

Юдіт Герман "Вдома" - книжка про те, як живеться жінці, яка називає себе людиною без коріння.
Д-р Майкл Мозлі "Розумний кишковик. Як змінити своє тіло зсередини" - книжка для тих, хто прагне стати здоровішим. Адже недарма кажуть, що кишковик людини - другий мозок.
Тарас Шевченко "Дитячий Кобзар" - достойне сучасне повнокольорове видання.

«Велика казка про маленького Хлопчика» від Петра Антипа — книжка для юних читачів. У ній - казки-притчі розмисли митця про людину і світ, про становлення юної особистості, про одвічну боротьбу добра і зла, яка не припиняється ні на хвилину, і про те, яким важливим є ненастанний пошук гармонії у Всесвіті.
Добра, тепла і мрійлива казка Івана Андрусяка для дітей про те, як правильно дорослішати
"Казки навиворіт" — це книжка-секрет Каті Сіль про те, що кожен із нас має таємну силу вигадувати історії.

"Татусева книга" - веселі, грайливі віршики, написані люблячим татом, Володимиром Вакуленком-К, для свого сина.
На жаль, життя українського письменника Володимира Вакуленка у 2022 році трагічно обірвалося - його вбито росіянами.
Але любов ніколи не вмирає. І вона тут, у цій книзі...
Книжка Івана Андрусяка "Жерар-партизан" Про те, як колишній детектив став хоробрим воякою!
Книжка для розумах "Основи швидкомислення" з безліччю цікавих завдань - у нашій читальній залі. Часто стає нам у пригоді.

Проза для молодшого та середнього шкільного віку від улюблених дитячих письменників.

Книжки для маленьких дітей, які пізнають світ і взаємодію з ним та вчаться опановувати власні емоції
Книжки для дітей постарше від знаних українських письменників Ірен Роздобудько та Андрія Кокотюхи.

Поетична добірка, яка забезпечить вашу родину гарним настроєм!

Також звертаємо вашу увагу: на абонементі бібліотеки є чудові листівки від видавництва "Фотофабрика" ви можете. Їх можна отримати за донат на волонтерські ініціативи!

Дякуємо пані Ганні Семеновій за турботу в усіх її проявах!

Немає коментарів:

Дописати коментар