середа, 10 липня 2024 р.

Творчі читання "Куди зникло море"

Напередодні Творчих читань був дуже непростий день. Зник геть увесь настрій... Тож розпочалася наша зустріч зі спеціальної шкали, яка допомагає розібратися з емоціями та їх пояснити.
Адже зрозуміло одне: усі вони нам для чогось потрібні. Діти щиро зізнаються, що було страшно. Але саме тому, що поряд були батьки, турбота і любов яких заспокоює й допомагає зняти напругу, той кепський напружений стан, на щастя, швидко минув.

А ось книжка “Куди зникло море” від Мар’яни й Тараса Прохаськів, яку ми читали цього разу, оповідає саме про самостійність - коли батьки й частина братів і сестер їдуть у далеку подорож, і треба якось давати раду собі самому, оселі, братикам і сестричкам, та ще й прийдешнім халепам...
Цікава книжка, написана доброю легкою спостережливою мовою, захоплює й надихає. Її можна радити до родинного прочитання тим, хто хотів би відпочити від набридливих думок.
А діти є діти. Вони молодці - малювали веселку! Твердо вирішили малювати її ще до того, як ми розгорнули книжку для читання, - аби заглушити те чорне вчора...

Немає коментарів:

Дописати коментар