вівторок, 16 липня 2024 р.

Запрошуємо на патріотичні читання «Золото й синь прапорів» за участі декламатора Володимира Бабича


21 липня о 12:00 щиро запрошуємо на патріотичні читання «Золото й синь прапорів».
Завдяки історичним паралелям поміж історичними подіями минувщини й сьогодення, відображеним у творах українських поетів, ми відправимося у патріотичну мандрівку часопростором, яка стовідсотково додасть серцям снаги і зміцнить внутрішнє відчуття Вітчизни.

А все тому, що до Центральної бібліотеки Солом’янки завітає декламатор поезії Володимир Бабич зі своєю авторською програмою, що охоплює як твори класиків української літератури Лесі Українки, Володимира Сосюри, Олекси Стефановича, Володимира Івановича, Олега Чорногуза, так і твори знаних сучасних українських поетів Олени О’Лір, Мальви Кржанівської та інших, можливо, менш знаних, але досить потужних носіїв патріотичного духу.

Для знайомства ми попросили пана Володимира розповісти про себе, і ось яка була відповідь:
«За фахом я інженер-будівельник. Але завжди цікавився історією. І не просто історією як впорядкованою послідовністю якихось фактів, а історією, яка тим чи іншим чином впливає на наше сьогодення.
Наприклад, ЯК події 1918-20 рр. впливали на українську політико-культурну відлигу 60-х років і, врешті-решт, на наше сучасне життя. Або ЯК той факт, шо під час Другої світової війни українці воювали і в лавах Червоній Армії, і в дивізії «Галичина», впливає на наше ставлення до повномасштабної агресії «російського великодержавного шовінізму» проти нашого народу, нашої країни, нашої держави.
А ще мене завжди цікавило, ЯКИМ ЧИНОМ організувати процес патріотичного виховання, щоб якнайдієвіше протистояти ворогу з півночі. Свого часу я був знайомий з декількома активістами патріотичних осередків. Це були щирі ентузіасти, нічого ні в кого не просили, вміли об’єднати і згуртувати навколо себе молодь і вести за собою. Це природній талант, який захоплює. Такого навчити неможливо!
Щодо мене особисто, то я вивчив напам’ять кілька десятків патріотичних віршів і декламую їх, аби переконувати і надихати людей…».

Приходьте! Буде цікаво і змістовно!
Місце: вул. Освіти, 14 а
Дата: 21 липня, 12:00
Вхід вільний, укриття є.

Немає коментарів:

Дописати коментар