пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

Тренінг шведської гри з основ демократії «Electionville»

Упродовж 17-18 лютого в Києві проходив стартовий дводенний тренінг майстрів Шведської гри з основ демократії «Electionville», розробленої й запатентованої шведським контент-бюро «Fabel», і вже запровадженої в кількох країнах Європи, зокрема в Україні.

Серед багатьох активних громадян право стати Майстром гри виборола і головна бібліотекарка Центральної районної бібліотеки імені Григорія Сковороди Тетяна Яровицина.

Нагадаємо, Центральна бібліотека Солом’янки активно долучалася до тестування гри «Electionville» в липні 2023 року, чим зробила внесок в її адаптацію до українських реалій. Окрім цього, Тетяна, яка є членом Української бібліотечної асоціації (організації-партнера гри), мала додаткову місію - представити українські бібліотеки в цілому та бібліотеки Солом'янського району зокрема як дружні простори, де кожен громадянин може отримати різноманітні соціокультурні послуги, які відповідають запитам сучасного суспільства.
Захопливий дводенний освітній курс для активної молоді з різних міст України проводив особисто винахідник гри - Макс Валентин, шведський волонтер, мандрівник, і просто надзвичайно харизматична, допитлива та креативна людина. Асистувала йому Поліна Сокур, учасниця Волонтерської ініціативи «Сміливі відновлювати», студентка Києво-Могилянської Академії.

Процес гри затягує і наповнює новими сенсами. Учасники ігрового процесу активуються і починають думати про речі, про які раніше не замислювалися. Тож гра буде цікавою молодим людям, які вперше ставатимуть виборцями, а також усім активним громадянам, ветеранам, внутрішньо переміщеним особам, які шукають своє місце у громаді.
А бібліотекарі неодмінно продовжать навчання, аби вдосконалювати власну майстерність, ставати майстрами гри та бути справжніми провідниками демократії в Україні!



Немає коментарів:

Дописати коментар