середу, 7 лютого 2024 р.

Найновіше від "Наш формат" в ЦРБ імені Григорія Сковороди

Дорогі друзі! Сьогодні ми хочемо поділитися з вами великими новинами і висловити свою вдячність!

Центральна районна бібліотека ім. Григорія Сковороди має надзвичайну честь стати амбасадором книжкового видавництва «Наш Формат»! Кожного місяця, протягом року наша бібліотека отримуватиме найсвіжіші книги від видавництва.

Тож до Вашої уваги, підбірка чудовезних новинок, які вже чекають на Вас:

Сергій Колос Мартинюк 
«Кушмарджак»

В кожного з нас є пережиті страхи, які тягнуться темним шлейфом з самого дитинства, згущуючи новими життєвими кошмарами темне марево в закутках нашої свідомості. Герой роману С. К. Мартинюка «Кушмарджак», ветеран добровольчого батальйону «Донбас» Ярослав Дорош, який вижив в боях за Іловайськ, намагається повернутися до звичного життя. Рідний дім у вигаданому містечку П’яні Мости, час, улюблена справа, робота над застосунком зі Штучним інтелектом дають недовгий спокій. Але таємнича смерть колеги, руйнування сім’ї, травми дитинства та пережите на фронті змушують головного героя з острахом вдивлятися в пітьму…
Роман Мартинюка «Кушмарджак» зацікавить любителів всім нам відомих історій про кохання, зраду та війну.

Еліс Амсден 
«Корейське економічне диво: як Південна Корея стала технологічним гігантом за 30 років»

Еліс Амсден в своїй книзі «Корейське економічне диво: як Південна Корея стала технологічним гігантом за 30 років» досліджує причину феноменального економічного зростання Південної Кореї. Такий бурхливий розвиток є унікальним прикладом «пізньої індустріалізації» - процесу під час якого галузі промисловості навчаються у інших країн, беручи їх досвід для подальшого свого розвитку. Автор порівнює досвід Південної Кореї досвідом Японії, Тайваню, Бразилії, Туреччини, Індії та Мексики. Уряд Південної Кореї свідомо обмежує використання зовнішньої допомоги на купівлю новітнього обладнання, іноземних технологій. Для збереження підтримки держави корейські компанії, які раніше займалися пошиттям одягу та вирощуванням рису, перекваліфікувалися в галузі машинобудування, суднобудування, електроніку та металургію. Зусилля виявились виправданими і Південна Корея стала одним із передових інноваторів, прикладом для інших країн.

Ева Томпсон 
«Трубадури імперії. Російська література і колоніалізм»

Книга польсько-американської дослідниці Еви Томпсон «Трубадури імперії. Російська література і колоніалізм» - це книга, яка випередила свій час і є надзвичайно актуальною для нашого сьогодення. В книзі розкривається справжній зміст російської імперської літератури, як маніпулятивного інструменту злочинної російської політики, нав’язування імперського проросійського мислення населенню захоплених територій, виправдання та легітимізація російських злочинів та загарбань. Чому загарбницькі війни є звичною справою для росіян? Звідки це маніакальне прагнення возвеличитися над іншими народами, звідки цей термін «вєлікая»? Автор в своїй книзі «Трубадури імперії. Російська література і колоніалізм» намагалася дати відповіді на ці питання та пояснити агресивність російського націоналізму шляхом дослідження літературних творів відомих російських авторів.

Сосуке Нацукава 
«Кіт, що врятував книжки»

Старшокласник Рінтаро, який дуже любить книги, має зачинити букіністичну крамничку, яка дісталася йому у спадок від дідуся. Але до нього являється кіт Тигр, який дуже любить поговорити та цитувати «Маленького принца». Кіт вмовляє хлопця відправитися на порятунок книжок до магічного лабіринту. Так розпочинається цікава історія пригод в книжкових світах, про кохання та цінності, про сміливість та самоусвідомлення, про індивідуальність кожної книги. Це історія про порятунок книг від тих хто женеться за кількістю, хто вбиває індивідуальність задля спрощення, хто видає інформаційний мотлох, а літературні шедеври припадають пилом.

Катерина Ковальчук, Петро Синєгуб 
«Pro партнерство. Як налагодити відносини в спільному бізнесі»

Якщо ви хоч раз замислювались про власний бізнес то певна річ ви розглядали перспективи партенрства. Адже для того щоб досягти успіху як підприємець потрібні ресурси: гроші, комунікації, ідеї, досвід. Книга К.Ковальчук та П.Синєгуба «Pro партнерство. Як налагодити відносини в спільному бізнесі» допоможе вам зрозуміти чи готові ви до партнерських відносин. Чи здатні ви до колегіальних рішень, чи вирішуєте все одноосібно. Чи звикли розраховувати тільки на себе, чи потрібна партнерська підтримка.

Андерс Гансен 
«Чому нам погано, коли нібито все добре»

Про причини негативних емоцій та почуттів і як з ними бути розповідає шведський автор Андерс Гансен в своїй книзі «Чому нам погано, коли нібито все добре». Автор, поєднуючи знання з еволюції, нейробіології, психіатричної практики, розкриває, як працює мозок людини, пояснює, чому ви відчуваємо певні стани та емоції, дає поради як впливати на своє самопочуття та, що робити для покращення життя. Людство протягом еволюції багато вкладало в свій комфорт та добробут. Зараз ми маємо одні із найкращих побутових умов життя, але при цьому мільйонам людей на планеті діагностують депресію. Чому замість того, щоб спати ми сидимо в соцмережах, спостерігаючи за щасливим життям інших? При цьому мозок видає думки на зразок: «цей світ небезпечний», «моє життя нічого не варте», «я недостатньо хороший». А. Гансен в книзі «Чому нам погано, коли нібито все добре» дає відповіді на це питання.

Френсіс Фукуяма 
«Лібералізм і його протиріччя»

Американський філософ, політичний економіст і публіцист, професор політології Френсіс Фукуяма в своїй книзі «Лібералізм і його протиріччя» викладає ключові ідеї лібералізму і його слабкі місця. Це книга для тих хто хоче зрозуміти політичні, економічну та соціокультурну будову світу, переваги та вразливості суспільно-політичних теорій, а також підводних каменів на шляху демократичних країн. Багато хто вважає ліберальне суспільством ідеалом до якого треба прагнути. Однак перед ним сьогодні стоять глобальні виклики. Перетворення економічних свобод і ринків на релігійний культ, пріоритети окремих груп суспільства, глобальний перерозподіл доходів, тощо. Книга Ф.Фукуями «Лібералізм і його протиріччя» описує виклики з яким доводиться стикатися лібералізму, аргументи на його користь, та дає відповіді, що необхідно для відновлення віри в класичний лібералізм та його існування в майбутньому.

Ендрю Карнегі 
«Автобіографія. Євангеліє багатства»

Як Ендрю Карнегі, американський промисловець і меценат, зміг з простого шотландського робітника стати одним з найбагатших людей світу. В чому секрет його успіху? На це питання відповідає автобіографічна книга Е. Карнегі «Автобіографія. Євангеліє багатства».
На сторінка «Автобіографії» розкривається тривалий і складний шлях від бідного шотландського емігранта, що брався за будь-яку низькооплачувану роботу до металургійного магната. Дитинство в Шотландії, переїзд в США, труднощі та успіхи, світ заводів та політики. До кінця свого життя значну кількість своїх статків він витрачав на філантропію та меценатство. Карнегі став прикладом того, кому небайдужа доля суспільства
Книга Е.Карнегі «Автобіографія. Євангеліє багатства» сподобається читачам, які цікавляться біографіями видатних постатей та їх шляхами до успіху.

Маршал Голдсміт 
«Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути»

Якщо ви прагнете позитивних змін в своєму житті пропонуємо вам книгу М.Голдсміт «Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути». В книзі автор описує тригери, які заважають нам досягти своїх цілей. При цьому тригери не можуть бути добрими чи поганими. Головне наші реакції на них. Однакова турбота батьків про свою дитину може стати причиною подяки в однієї дитини і бунтарства іншої. Однакові батьки. Однакові тригери. Якщо ви прагнете бути «ідеальним», що ви робите для того, щоб таким стати? Які тригери відволікають вас? Якщо, наприклад, ви хочете схуднути, а навколо вас п’янкі аромати і спокуслива їжа? Рекомендації Голдсміта і його історії засновані на досвіді найуспішніших керівників бізнесу. Книга допоможить вам подолати тригери, що ведуть до небажаних реакцій, навчить використовувати зовнішні умови для досягнення власних цілей та стати тією людиною, якою ви мрієте бути.

Костянтин Коптелов 
«Порядок у хаосі. Метод Objective and Key Results (OKR)»

У сучасному світі компанії прагнуть випереджати конкурентів та покращувати свої показники. Для цього потрібно розуміти власні цілі та бажання. Тут стає в нагоді метод Objective and Key Results (OKR). В книзі «Порядок у хаосі. Метод Objective and Key Results (OKR)» Костянтин Коптелов пояснює про переваги цілепокладання, нові підходи до планування, принципи, структуру, інструменти OKR, що дає змогу зосередитися на найважливішому й отримати більше за менший проміжок часу. Книга К.Коптелова «Порядок у хаосі. Метод Objective and Key Results» зацікавить керівників, менеджерів проєктів, лінійних менеджерів, фахівців з НR, які прагнуть розкрити потенціал своєї компанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар