четвер, 15 лютого 2024 р.

Творчі читання "Аліса і Книжковий Дивокрай"

Творчі читання 13 лютого у Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди були cповнені емоціями. Причин тому багато: улюблена книжка, переддень Святого Валентина, Книжковий Черв’як з Валізки з книжками… Тож слова видаються зайвими. Фото скажуть набагато більше!
Чого ми навчилися цього разу. Завдяки бібліотечній Криниці Знань і допитливій Алісі, діти: змогли уявити її маршрут до Дивокраю; поміркували, що буде, якщо зануритися в Землю в одній точці, а виринути з протилежного боку і чому люди у різних півкулях планети ходять ногами по землі, а головою догори - відносно Землі й догори дриґом відносно одне одного; а також дізналися, що то є дюйм і скільки в ньому сантиметрів; що таке широта і довгота; скільки маленьких слів можна скласти з власного повного імені та багато іншого. Тут вам і фізика, і математика, і географія, і головне - логіка!
Спішимо подякувати: до Дня дарування книжок наш завсідник Гриць та його батьки Алла та Валерій Ведути подарували бібліотеці розкішну книжку “Як Жаба-Жаба астронавтом стала”, створену ними за допомогою штучного інтелекту, і яка нещодавно стала об’єктом Творчих читань. Тепер їх у природі дві, і одна з них - у нас в бібліотеці!

 

А наступного вівторка о 15:00 зустрінемося з книжкою “Пес Патрон”!
20 лютого на Творчі читання до Центральної бібліотеки Солом’янки завітає сміливий пес Патрон - перший собака з титулом «Пес доброї волі», що від початку широкомасштабного вторгнення допомагає рятувальникам розміновувати місто Чернігів, а відтак став добрим символом захисника і справжнім улюбленцем для нас, дорослих, а для української малечі - і поготів!
Патрон надзвичайно популярний: про нього написано книжки, складено пісні та створено цілий анімаційний серіал!
Прийде він не насправжки, звісно, а як герой книжки української письменниці Зоряни Живки “Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію”, яку ми читатимемо цього разу.
А щодо формату наших зустрічей, то все як завжди: гуртом читаємо, малюємо, дискутуємо, граємося, винаходимо, майструємо, пізнаємо світ і явища в ньому! І беремо додому книжки, які зацікавили!
Тож якщо ви - цікавлик 6+ і шукаєте однодумців, то вам прямцем до Центральної бібліотеки Солом’янки!
Укриття є

Немає коментарів:

Дописати коментар