понеділок, 5 лютого 2024 р.

Перша суботня зустріч з циклу мотиваційних лекцій з Катериною Флекман

Фокус уваги - навіщо фіксувати себе у центрі свого всесвіту.
Під час війни всі громадяни живуть у стані стресу різної інтенсивності. Кожен, хто вижив, має провину вцілілого. Кожен, хто працює на оборону, зміцнення держави чи допомогу фронту, відчуває, що робить недостатньо.
Але наші життєві ресурси вичерпні, а поточна ситуація вимагає бути ефективними на своїх місцях, і якнайдовше. Однак без адекватного самовідновлення це неможливо.
Хто як не ми, відчуває межі наших можливостей, втому, вигорання? Отже, і відповідальність за власне фізичне й ментальне здоров’я лежить на нас самих.
З розумінням цього, задля відновлення власного ресурсу і ресурсу наших користувачів, ми започаткувати в Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди цикл мотиваційних лекцій з практичною психологинею, авторкою книжки “Ти вивезеш” Катериною Флекман - щосуботи о 16:00.

У суботу, 3 лютого відбулася перша, надзвичайно тепла й сповнена взаємної довіри зустріч, яка дозволила проаналізувати:
  • на що саме йде наша енергія (а зазвичай вона там, де й фокус нашої уваги)?
  • які навантаження ми витримуємо щодня й чи всі вони невідкладні?
  • чим ми собі можемо допомогти, аби змістити цей фокус на самовідновлення й ресурсні заняття - те, що нас наповнює і стабілізує?
“Любов до себе конкретна, і вона передбачає турботу про себе й закриття своїх базових потреб,” - каже пані Катерина. І ми з нею 100% погоджуємося. Уся справа в тім, що у нас немає виробленої роками навички турботи про себе: ми все життя щось робили для когось.
Але надійшов час привласнити таке вміння, аби бути певними: “Я вивезу! Ми вивеземо!”
Тема наступної зустрічі, яка відбудеться 10 лютого, - "Щасливе життя. Як запланувати"


Немає коментарів:

Дописати коментар