вівторок, 27 лютого 2024 р.

Огляд бібліотечних книжкових новинок письменниці Валентини Захабури

Маємо чудову новину! Нові книжечки української письменниці, авторки і виконавиці пісень, бібліотекарки та педагогині Валентини Захабури вже у фонді ЦРБ імені Григорія Сковороди.
Запрошуємо наших юних читачів ознайомитися з книжковими новинками!

Про авторку:
Валентина Захабура (справжнє ім’я Валентина Захарченко-Бурцева) народилася 16 липня 1978 року в м. Києві, навчалася в Українському гуманітарному ліцеї, закінчила філософський факультет КНУ ім. Т.Шевченка. Пише для дітей, підлітків та їх батьків, організовує та проводить літературні студії для дітей і юнацтва, має чудовий голос, чудово грає на гітарі, виступає з віршами та піснями на фестивалях і концертах. Любить мандрувати, співати, лижування, своїх близьких та книжки. Заохочує до читання дітей, працюючи в одній з бібліотек столиці. Їй достатньо поглянути на вас, щоб зрозуміти, які книжки ви любите читати. А якщо вам потрібна порада щодо книги – на вас чекатиме захоплива екскурсія до світу книжок. Її літературні герої живуть поруч з вами, їх історії не залишать нікого байдужим. 

До уваги читачів декілька книжок Валентини Захабури.


«Принцеса зі старого маєтку»
Піднявшись разом з братами на горище маєтку, до якого тільки переїхали з Вільно, польська панночка Єва раптом бачить портрет вусатого чоловіка з люлькою в зубах, музичним інструментом в руках та конем поруч за спиною. І з подивом розуміє, що це той самий чоловік, який приходить до неї в її снах. Єва та її брати намагаються розгадати таємницю легендарного козака Мамая, розкриваючи для себе героїчну історію українського Полісся. Захопливі пригоди героїв книги «Принцеса старого маєтку» змушують замислитися над питаннями соціальної нерівності та людської гідності.

«Панцир, лапи і крила пані Оксани»
Світ накриває хвиля солодкого дондурма-вірусу, а в спокійному та розміреному житті пані вчительки Оксани Грушевської несподівано починають з’являтися різні тваринки. Як Жабокряки Мар’яновичі сестер посварили? Хто такий черепах Олег Петрович, і що він любить їсти? Яке єдине слово знає папуга? Звідки у колеги Панда?! І як їм всім дати раду? Відповіді на ці питання читач знайде в книзі «Панцир, лапи і крила пані Оксани», а також навчиться піклуватися про різних домашніх улюбленців.

«Лео-Фу, або Я народився собакою»
Ще одна цікава книжка для читачів, які люблять тварин і цікавляться історіями про них – це надзвичайно чутлива історія про маленького бульдога Лео, описана в книзі «Лео-Фу, або Я народився собакою». Дуже милий бульдожик Лео живе в люблячій сім’ї та виражає свою любов до родини, як уміє. Але господарі чомусь вважають, що він робить збитки. Отож часто песик чує в свій бік: «Лео, фу!» і тому думає, що його ім’я «Лео-Фу». Одного дня життя Лео змінюється. Його розлучають з родиною, яку він так любить, і в нього починається нове та складне життя. Але Лео зможе не тільки подолати всі труднощі, а й знайти своє справжнє покликання. В нього з’явиться справжня, хоч і незвична для собаки робота. А читачі не залишаться байдужими до пригод бульдожика Лео та його мотивуючої історії життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар