середу, 14 лютого 2024 р.

Віртуальна книжкова виставка до Дня Святого Валентина

Дорогі читачі!
До Дня Святого Валентина ЦРБ імені Григорія Сковороди підготувала підбірку книжок для маленьких та юних читачів.
Тема кохання актуальна в усі часи та для будь-якого віку. Крім того, любов має безліч форм та інтерпретацій.
 
Чому в житті не все ділиться на правильне і неправильне, як на чорне і біле в кіно? Кохання схоже на молочний шоколад чи має гіркуватий присмак перцю чілі? Як навчитися прощатися? Чи може листок плюща врятувати життя?
 
До Дня закоханих – книги з ореолом романтики, кохання, дружби та відданості, в яких читачі знайдуть відповіді на ці питання.

Елеонор Портер «Поліанна»

Героїня роману Елеонор Портер «Поліанна» - одинадцятирічна дівчинка, що стала круглою сиротою, вирушає до штату Вермонт, до своєї єдиної родички тітки Поллі, манірної і сухої старої діви, яка не любить дітей і більше дбає про своє майно, ніж про душевний стан дитини. Але енергійна, безпосередня і життєрадісна Поліанна зуміє знайти шлях до серця своєї тітки й усіх жителів міста Белдінгсвіл. А також навчить грати в «радість» і не залишить байдужими мільйони читачів – дорослих та малих.

Наталія Ясіновська «Несподіване кіно» 

Збірка оповідань Наталії Ясіновської «Несподіване кіно» про життя, проблеми, почуття та пригоди учнів-підлітків однієї із столичних шкіл Дарки, Олі, Кет, Дмитра. В книзі є втрачена дружба, перша закоханість, токсичні відносини, спроби повернутися до нормального життя після тяжкої втрати. Будучи підлітком, часто не про все хочеться говорити з батьками, не всім ділитися чи просити поради. Добре, коли в руки потрапляє така книга, в якій персонажі – це підлітки зі схожими проблемами та турботами. Книга цікава, її легко читати, а сюжети та герої надовго залишаються в пам’яті.

Йоанна Ягелло «Шоколад із чилі» 

Головна героїня роману Йоанни Ягелло «Шоколад із чилі» Лінка Барська намагається знайди правильний вихід із складних ситуацій і своїм прикладом навчає читача. Дівчина навчається в приватному ліцеї, але їй доводиться працювати, так як мама не в змозі платити за дорогий ліцей. Знайшла свою сестру, але стосунки потрібно вчитися будувати. Має почуття до Адріана, але коханий навчається в іншій країні, і її чекає кохання на відстані. Життя Лінки, як шоколад із чилі: поєднує солодке і присмак гіркого.

Стівен Роулі «Лілі та восьминіг»

Одного разу Тед, який живе у Лос-Анджелесі, пише на замовлення та мріє стати письменником, помічає на голові своєї улюбленої такси Лілі восьминога, ракову пухлину, і ставить перед собою мету будь-якою ціною врятувати життя собаки. Чи вдасться йому це? Читачі можуть дізнатися, прочитавши роман С.Роулі «Лілі та восьминіг». Ця книга перенесе читача в магічно-реалістичний світ Теда, якому 42 роки ( а по собачому - 294!) та такси Лілі, якій 12 людських років ( а це - 84 собачих). Це зворушлива історія про дружбу, відданість, подолання страхів, вміння прощати та прощатися.

О.Генрі «Останній листок»

В одному із мистецьких кварталів Нью-Йорка, серед таких же бідних художників живуть дві подруги Сью та Джонсі. Під час епідемії пневмонії Джонсі захворіла і зневірилася у своєму одужанні. Вона почала зворотній відлік, вбивши собі в голову, що помре, як тільки впаде останній листок плюща. Але через вікно Джонсі бачить як на плющі, незважаючи на нічні бурі, тримається останній листок, і це спонукає її до одужання. Чому листок не впав, чи одужала Джоні, і хто зумів створити диво - читачі дізнаються з книги О.Генрі «Останній листок».

Немає коментарів:

Дописати коментар