четвер, 8 лютого 2024 р.

Творчі читання "Таємне життя грошей"

Творчі читання цього тижня було присвячено одній із загальнолюдських цінностей - коштам.
Завдяки книзі Кіри Вермонд “Таємне життя грошей” ми осягали явище грошей, з’ясовували, які вони бувають, де беруться і що за них можна купити, що таке “пустити гроші за вітром”, як це - заборгувати гроші, а як - заощадити; що таке інфляція і податки, на що йде зарплата батьків (не без їхніх підказок, бо вони з цікавістю слухали теж), скільки часу треба, щоб заробити на мрію (скажімо, велосипед), і що впливає на швидкість заробляння.
А ще зрозуміли, що для щастя важливі не стільки гроші, скільки гідно оплачувана робота відповідно до наших цінностей і здібностей.

Отже, за півтори години зустрічі ми встигли прочитати й проговорити багато “недитячих” питань, відповіді на які містяться у книзі та, безперечно, є в життєвому досвіді батьків.
А ще - підглядаючи на іграшкові долари (бо книжка саме про них), винаходили й малювали власноруч валюту вигаданої країни (між нами: це були дружні країни Жаб і Котів), і вкладали її у зроблені власноруч портмоне!

Ну й, звісно, фантазували, як без цього?!))
А також отримали домашнє завдання - з’ясувати разом з батьками, скільки знадобиться часу на те, аби перелічити 1 млн. грн. купюрами по 1 гривні?


Немає коментарів:

Дописати коментар