середу, 27 грудня 2023 р.

"Поетичне Різдво" в бібліотеці

Напередодні світлих зимових свят у Центральній бібліотеці Солом'янки імені Григорія Сковороди зібралися на “Поетичне Різдво” поціновувачі української поезії, аби разом - коло за колом, пройти своєрідний катарсис, проговоривши завдяки вибраним поетичним рядкам сум і тривоги, радості й болі, мрії і сподівання.
Про що думають на Різдво українські захисники? Про що думають їхні дружини - та, яка від початку війни розміняла своє життя на чекання й тривоги, або та, яка чекає свого чоловіка з полону? Про що думають матері, чиї діти опинилися далеко від рідного дому? Про що думають старші жінки, які у найважчі часи стають носіями родової пам’яті і світлих традицій, берегинями, волонтерами? Що їх об’єднує? Що дає силу не занепадати духом і рухатися вперед?
Про це відверто й тепло говорили на Поетичному Різдві. На зустрічі були присутні як кияни, так і люди, для яких Київ став другою домівкою, а також дружини українських захисників - сучасні українські поетеси Оксана Стоміна (Маріуполь) і Олена Іськова-Миклащук (Хмельниччина).
Київські поетеси Леся Шаповал, Ірина Лівобережна, Віра Свистун, Тетяна Яровицина, співак і композитор Ігор Якубовський та виконавиця Руслана П'ятницька намагалися створити коло довіри і взаємопідтримки, єдності та вдячності, розради й любові.
За традицією, вірші до прочитання вибиралися за власним бажанням, з класики чи сучасної поезії, проте з єдиною умовою - від них має хотітися жити. Адже час такий, коли у всіх все непросто, і всі ми потребуємо ресурсу. Тож натхнення нам дарували вірші Євгена Гуцала, Грицька Чубая, Івана Малковича, Мар’яни Савки, Юлії Бережко-Камінської, Наталі Данилюк та присутніх у залі поетів. А пісні Ігоря Якубовського та Руслани П'ятницької підсилювали чуттєву атмосферу. Ці чудові миті збереглися на фото завдяки письменнику, книголюбу і другу бібліотеки Ігорю Рубцову.
Віримо, що наші гості, вийшовши надвір, понесли в серці теплий вогник любові, - кожен до своєї оселі, у свій власний Святвечір, хай яким він є… Бо поки ми маємо вогник, можемо ним ділитися з іншими!
Нагадаємо, що наступні поетичні читання відбудуться останньої (четвертої) неділі січня - 28.01.2024 і будуть присвячені подвигу Героїв Крут.
А передуватимуть їм традиційні щонедільні музично-літературні зустрічі для тих, хто хоче і любить співати.
Стежте за анонсами. Долучайтеся до нашого кола. З нами світліше!





Немає коментарів:

Дописати коментар