четвер, 14 грудня 2023 р.

"Творчі читання на Солом'янці"

Щовівторка о 15:00 затишна читальна зала Центральної районної бібліотеки імені Григорія Сковороди, що на Освіти, 14а, наповнюється дитячими голосами. І це означає час «Творчих читань на Солом’янці», коли ми разом з дітьми від 6 років читаємо улюблені книжки, обговорюємо їх, малюємо улюблених персонажів, ілюструємо яскраві епізоди або створюємо нове - усе, чого прагне наша уява.
Але спершу – «колотимо команду»: знайомимося і вчимося мистецтва самопрезентації (розповідаємо про те, хто ми і що любимо), знаходимо точки дотику за допомогою цікавих питань, які допомагають розпружитися і включитися в процес, проговорюємо творчі завдання, визначаємося, що для цього потрібно кожному й поринаємо у співтворчість: бібліотекарка читає – діти фантазують.
У ході читань робимо павзи, обговорюємо різні життєві моменти та пов’язані з ними емоції. З’ясовуємо, що змушує нас усміхатися і почуватися щасливими, і як важливо вміти розгледіти радість у простих речах. А якщо часом нам сумно й наші очі блищать від сліз, ми не соромимося про це говорити, бо всі емоції – природні, і наша справа приймати їх як є, бо вони – наші.
Учора, 12 грудня, бібліотека зібрала справжніх поціновувачів «Шоколадної Фабрики»! Попри те, що більшість з них вже «проковтнула» цю книжку, і не воднораз, діти слухали дуже уважно й натхненно підказували, а що ж було далі!
З декількох запропонованих творчих завдань (так, ми любимо, коли є вибір!) їм до снаги прийшлися такі: намалювати химерну Шоколадну Фабрику або ж дивовижні Солодощі, які існують лишень в уяві.
А довершити дитячі шедеврики можна було за допомогою чарівного пристрою, який ми жартома прозвали «антистресом».
Батьки тим часом мали годинку релаксу тут же, поруч, у бібліотеці. Їм також треба перепочити й відновити життєву силу!
Тож радо запрошуємо на наші творчі зустрічі! Наступного разу поринемо в магію Різдва. Бо ж цього року воно завітає раніше…



Немає коментарів:

Дописати коментар