понеділок, 4 грудня 2023 р.

Літературно-музична зустріч "Стежинами Григорія Сковороди"

Дата 3 грудня для Центральної бібліотеки Солом’янки є важливою та символічною, оскільки саме в цей день народився видатний мислитель, філософ, просвітитель-гуманіст, поет і педагог Григорій Сковорода, і сама бібліотека носить його ім'я з гордістю.
У читальному залі бібліотеки відбулася літературно-пісенна зустріч, присвячена 301-й річниці від Дня народження Григорія Сковороди. На заході пролунали афоризми філософа та його вчення, які можна взяти на озброєння у своєму житті.
У програмі було виконано як відомі, так і авторські пісні та балади, створені на вірші Г. Сковороди з його збірки «Сад Божественних пісень». Особливу увагу привернула пісня «Всякому місту звичай і права», виконана у двох варіантах – староукраїнською і сучасною українською мовами.
Також на заході був представлений оригінальний твір "Ода філософу" на вірші Юрія Тімофеєва та Ігоря Якубовського, з музикою останнього згаданого. П'ять пісень було виконано у дуеті з координатором-ведучим Ігорем Якубовським та постійною відвідувачкою бібліотеки, Русланою П’ятницькою.
Запрошуємо 10 грудня, на зустріч, присвячену Дню Збройних Сил України. 
Спеціальна гостя – письменниця, поетка та волонтерка Катерина Флекман. Долучайтесь 10 грудня о 12:00, щоб висловити подяку Збройним Силам України за їхню відвагу та мужність у захисті від агресії росіян. Любителів співу також чекають пісні, присвячені ЗСУ.




Немає коментарів:

Дописати коментар