вівторок, 5 грудня 2023 р.

5 грудня - Міжнародний день волонтера

Волонтер у перекладі з англійської мови – volunteer - означає добровільний помічник. Це люди, які безоплатно та за власним покликом працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: як у громадському секторі, так і у мілітарному.
Цікаво, що волонтерство як суспільний рух виникло у середині XIX ст. Однак саме XX ст. вважається головним часовим етапом початку розвитку волонтерського руху, оскільки саме після закінчення кривавої та безрозсудної Першої світової війни масово заявили про себе люди, готові надавати допомогу постраждалим.
За час повномасштабної російсько-української війни майже кожен українець став волонтером в якійсь царині, і навіть не в одній. Хоч і шляхом важких випробувань, але українці знають про волонтерство все!
Ще у 2014 році з’явився вислів «Якщо українцям сказати, що для перемоги необхідна ядерна боєголовка, то її через дві години не тільки зберуть, але і привезуть волонтери. З чаєм на додачу». Так, дещо гіперболізовано, але дуже влучно сказано!
Варто пам'ятати, що свого часу саме завдяки масовій активізації волонтерського руху Україна зупинила російську армію на сході та побудувала боєздатну армію.
Волонтерство є одним з найвищих проявів доброчинної громадянської активності.
Тож дякуємо кожному, хто став волонтером. Сил вам! Наближаємо перемогу разом!
І трішки у світлинах про наше маленьке волонтерство.





Немає коментарів:

Дописати коментар