середа, 25 жовтня 2023 р.

Огляд книг Центральної бібліотеки Солом'янки для позакласного читання на осінніх канікулах

Друзі, Центральна бібліотека Солом'янки підготувала для вас добірку літератури для позакласного читання на осінні канікули.
Цікавинки для себе знайдуть як діти, так і підлітки.

«Тимко і ґелґотунчик Шкода» Сергій Пантюк

Чи знайомий ти, любий читач, з дивовижним світом сільськогосподарських пригод? Ферма це не лише праця, птахи та тварини, а й величезна казкова країна, яку весело досліджувати разом з вірним другом. У Тимка такий товариш є – новонароджене гусеня Шкода. Як думаєш, чому його так прозвали?
Шукай відповідь на це питання та відправляйся в казковий світ на ферму разом з Тимком та Шкодою у книзі «Тимко і ґелґотунчик Шкода»!

«З води у воду» Лущевська Оксана

«Коли я пливу, думки зникають, їх немов змиває водою. Головне – правильно рухатися. Із води у воду. Мах, мах. Руки такі легкі. Тіло таке легке. У-у-у, хочеться пливти швидше й швидше». Так, десятирічна Данка дійсно дуже любить плавати. Ба навіть більше, вода – ось її стихія. В дівчинки виникає авантюрна ідея переплести річку Сахарку, в своєму містечку.
Одна біда, відчайдушно закоханий в Данку Бодя скрізь ходить за нею та може завадити реалізувати план у життя! Чи вдасться героїні здійснити задумане Ви дізнаєтесь з книги «З води у воду».

«Гра в індіанців, або Ніколи не смійся з крокодила» Леся Воронина

Запам’ятай перше правило індіанців - перемогти найпідступнішого ворога можна лише тоді, коли ти готовий відбити напад будь-якої миті. Наші герої -невтримна геймерка Ніка та мрійливий розумник Рем - засвоїли це правило на відмінно.
Ви могли подумати, що справжні індіанці облаштовують вігвам-тіпі або вправляються у стрільбі з лука. Ні, справжні індіанці потрапивши в халепу рятують «вождя племені» — Ремового батька та підстаркуватого кокер-спанієля. А як це було Ви прочитаєте в книзі «Гра в індіанців, або Ніколи не смійся з крокодила».

«Маленькі жінки» Луїза Мей Олкотт

Якщо є роман, який змушує сміятись та плакати жінок з покоління в покоління, вже багато десятиліть підряд, то це «Маленькі жінки». Книга дійсно викликає емоції, адже перед нами розкривається історія чотирьох різних та не схожих між собою сестер. Можливо хтось з них відгукнеться і тобі?
Мила личком та пухкенька красуня Мег, дівчисько-розбишака Джо, справжня юна леді Емі та тендітна й сором’язлива Бет. Такі різні за характером та кожна здобуває маленькі перемоги на своєму життєвому шляху. Як і всі ми, еге ж? Дівчата стануть тобі вірними подружками тож не барися прочитати книгу Луїзи Мей Олкотт «Маленькі жінки»!

«Чарлі і великий скляний ліфт» Роальд Дал

Ти певно знайомий з таким персонажем, як Віллі Вонка, наш юний читач? А чи знав ти, що у твору «Чарлі і шоколадна фабрика» є продовження історії? Ми пропонуємо відправитись тобі разом з Чарлі та його родиною в дивовижну подорож на новому винаході Віллі Вонки. Скляний ліфт, ось що створив наш славнозвісний герой. Та незвичайний, з його допомогою Ви вирушаєте у космічну подорож!
Будь обережним, любий друже, адже Вас ненароком можуть прийняти за прибульців, а то навіть й за космічних піратів. Тож приготуйся і вирушай у пригоди книгою «Чарлі і великий скляний ліфт»!

Немає коментарів:

Дописати коментар