вівторок, 31 жовтня 2023 р.

"Музичні слово-співи" в Центральній бібліотеці Солом'янки

У Центральній бібліотеці Солом’янки 29-го жовтня відбулася чергова літературно-музична зустріч «Музичні слово-співи», тематичне спілкування до Дня української мови та писемності.
Спеціальними гостями зустрічі були Надія Грачова – продюсерка, членкиня Украі‌нської кіноакадемії, керівниця кроссекторальних проєктів у сфері креативних індустрій, очільниця національної Премії Global Teacher Prize Ukraine 2023, керівниця проєкту «Українська література в коміксах» та Ольга Ходацька – педагогиня, філологиня, учитель української мови та літератури спеціалізованої гімназії-інтернату №13, поетка, докторка філософії, громадська діячка, заступниця голови Київської «Просвіти» ім. Тараса Шевченка, авторка та співзасновниця проєкту «Українська література в коміксах».
Мисткині презентували свій творчий проєкт «Українська література в коміксах».
Надія, як керівниця проєкту, ознайомила усіх із ним, про те, як створювався проєкт і яка мета його. Розказала, що комікси містять базову інформацію («паспорт твору»), допомагають розібратися з історичним контекстом, персонажами та ідейною складовою. За QR-кодами читачі можуть перейти до текстів самих творів. Освітній проєкт «Українська література в коміксах» реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.
А Ольга Ходацька присвятила розповідь обрании для коміксів творам. Серед них: «Катерина» Тараса Шевченка, «Слово про Ігорів похід», «Кайдашева сім’я» Іван Нечуй-Левицький, «Захар Беркут» Іван Франко, драма-феєрія «Лісова пісня» Лесі Українки, та інші.
Між презентацією проєкту коміксів учасники зустрічі виконували разом із ведучим-координатором Ігорем Якубовським на вірші Ольги Ходацької: «Тарасова дума», «Зорі кохання», «Дві долі», «Повернення додому».



Немає коментарів:

Дописати коментар