суботу, 28 жовтня 2023 р.

Зустріч з керівництвом Київської Просвіти в Центральній бібліотеці Солом'янки

День української писемності та мови, який святкували 9 листопада, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, який започаткував писемну українську мову, цього року Україна вперше відзначає у нову дату - 27 жовтня.
Перенесення пов’язане з переходом Православної церкви на новоюліанський календар, згідно з яким дати неперехідних свят змістилися на 13 днів раніше.
А напередодні цього свята до нашої бібліотеки завітали Голова Київської Просвіти Кирило Стеценко та його заступниця Ольга Ходацька.
Ми говорили про можливості розширення співпраці між бібліотеками Солом'янського району та Київським міським об'єднанням Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, спільну культурно-освітню діяльність щодо популяризації української мови серед дітей та молоді.
Пані Ольга попередньо ознайомила бібліотекарів (презентація відбудеться у неділю 29 жовтня) з авторським проєктом «Українська література в коміксах»: інтерактивне вивчення української писемності різних історичних часів, який у 2022 році виборов грант Українського культурного фонду.
Проєкт має на меті розвивати читацький інтерес в українських школярів та знайомити англомовних читачів з українською літературою, звичаями та традиціями.
А бібліотеки мають на меті популяризувати цей проєкт, оскільки комікси - це один з найулюбленіших жанрів у дитячій та підлітковій аудиторії.
Бо саме звідси, саме з мови дитинства і починається для кожного Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар