неділю, 15 жовтня 2023 р.

Зустріч волонтерів, які допомагають вивчати українську мову

Нещодавно в Києві відбулася зустріч, присвячена 10-річчю волонтерської ініціативи "Безкоштовні курси української мови".
Ця подія була неабиякою для всієї України. Впродовж останніх 10 років, волонтери цієї ініціативи зробили неймовірно багато для просування української мови та культури. Було охоплено 37 міст по всій Україні, задіяно понад 136 волонтерів, видано 10 тисяч сертифікатів та проведено сотні зустрічей з письменниками та безліч мистецьких заходів.
Ця ініціатива допомагає не лише вивчати мову, але й поглиблювати знання про культуру, історію та літературу України.
Серед запрошених на цікаву зустріч була і наша колега, бібліотекар ЦРБ Солом’янського району міста Києва – Світлана Булава. А розпочала вона свою діяльність волонтерки Безкоштовних курсів української мови ще в далекому 2017 році, у місті Краматорську. Зараз продовжує свою роботу в Києві. Так, в нашій бібліотеці було організовано постійно діючий мовний простір «Мовосвіт на Освіти». https://t.me/Movosvit_bot
Світлана Булава поділилась особистими враженнями від зустрічі волонтерів: «На цьому заході ми відчули справжню єдність і підтримку одне одного у нашій важливій справі. Обмін думками та ідеями був надзвичайно корисним. Ця зустріч нагадала нам, наскільки важливо об'єднувати зусилля для підтримки та розвитку національної спадщини. Досягнення волонтерів за 10 років - це великий внесок у майбутнє України. Дякую всім, хто підтримав ініціативу "Безкоштовні курси української мови". Разом ми можемо зробити ще багато для збереження та популяризації української культури та мови».

Немає коментарів:

Дописати коментар