середа, 25 жовтня 2023 р.

24-31 жовтня 2023 - Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності

24-31 жовтня 2023 року в світі триває Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності. Це щорічна подія, яка відбувається в останній тиждень жовтня вже 12-й рік поспіль.
Центральна бібліотека Солом’янки завжди готова до викликів часу в даній царині, оскільки має вже великий досвід у розповсюдженні медійної та інформаційної грамотності серед мешканців громади. А головне – це робиться на основі поширення саме цифрової освіти як базису.
Звісно, що навчаючи та консультуючи користувачів, власне і наші бібліотекарі регулярно і завчасно оновлюють свої навички та компетенції.
Це їм дозволяє проводити навчання з широкого спектру питань комп’ютерної грамотності, консультувати по напрямках, пов’язаних з функціонуванням порталу державних послуг «Дія» (адже Центральна бібліотека Солом’янки водночас є і Хабом цифрової освіти «Дія»).
Володіючи навіть мінімальним набором сучасних цифрових інструментів, людина може вирішувати багато нагальних питань – як то запис до лікаря, сплата комунальних послуг, встановлення необхідних застосунків на телефон, створення облікових записів на потрібних йому ресурсах тощо.
А далі, коли наш користувач має в активі власних досягнень необхідні цифрові навички, наше завдання додати в процес навчання елементи саме медійної та інформаційної грамотності.
Бо, наприклад, володіючи лише суто технічними навичками роботи з комп’ютером чи користуючись смартфоном, іноді можна легко потрапити «не туди», тобто на шкідливі інтернет-ресурси, телеграм-канали чи різні фейк-ньюз, що діють як ворожі російські ЦІПсО.
Тому наше завдання, як провідників у безпечний цифровий світ, якомога якісніше убезпечити мешканців нашої громади (як мінімум) від цифрових вчинків, що можуть нашкодити кожному з них та їх близьких. Це однаково важливо і для молоді, і для представників середнього віку, і для більш старшого покоління.
Отже, Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності триває, а Центральна бібліотека Солом’янки і по його завершенню продовжить якісне навчання наших користувачів в рамках завдань та викликів до сучасної медіаграмотності. Запрошуємо долучатись і вас!







Немає коментарів:

Дописати коментар