четвер, 3 червня 2021 р.

Причини правопорушень серед підлітків та їх попередження

2 червня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч зустріч із Надією Ситник, старшою інспекторкою з особливих доручень відділу зв‘язків з громадськістю Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції, капітаном поліції. Тема зустрічі «Причини правопорушень серед підлітків та їх попередження».
Ми живемо в соціумі, всі взаємовідносини регулюються нормами поведінки та норами права. Порушення поведінки не тягне за собою відповідальності, тоді якщо порушуються норми права, то наступає юридична відповідальність. Наші права закінчуються там, де починаються права іншої особи.
Чому виникають правопорушення серед підлітків? Які є види правопорушень? Які є мотивації й причини правопорушень серед підлітків? Як убезпечити підлітків від порушень норм права і від необачних вчинків? Які емоції штовхають підлітка до порушення правових норм? Як підвищити рівень обізнаності підлітків про норми права? Які закони й підзаконні акти регламентують правову відповідальність підлітка за різні види порушень? З якого віку настає правова відповідальність підлітка? Також Надія Ситник торкнулася такого важливого й негативного явища, яке притаманне підлітковому середовищу, як булінг.
Зустріч перетворилася у живий діалог, в ході якого Надія Ситник фахово відповідала на актуальні питання глядачів.
Телефон Національної дитячої гарячої лінії 116 111 (безкоштовний для абонентів КиївСтар та Лайфселл)
Зустріч корисна як для підлітків, так і для їхніх батьків, для вчителів, для соціальних працівників та для всіх, кого цікавлять питання виховання дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар