середу, 2 червня 2021 р.

Побачення до 16-ти і після: обмін енергіями

2 червня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-зустріч «Побачення до 16-ти і після: обмін енергіями» з дитячою письменницею Євгенією Пірог - сценаристкою, популяризаторкою дитячого читання, авторкою та організаторкою Всеукраїнської ініціативи "Додай читання", авторкою та організаторкою Національних рекордів України: "Срібна Книга", "Казковий гопак", міжнародний арт-бук "Добро-Дій", проєкт "Дмитрикова бібліотека".

Зустріч у межах бібліотечно-письменницького проєкту "Коли я був маленьким..." - дружня нагода зазирнути у пригоди-епізоди дитинства та побачити, як згодом це несподівано оживає у книжках. Почути від першої особи феєричні історії, котрі з книжок перестрибнули в реальність.
Весела й позитивна письменниця розповіла про своє дитинство, про свою родину, про традиції своє родини. З теплом згадувала Євгенія Пірог про свої дитячі роки, про дитячий садок, про свята, які відбувалися в садочку.
Презентація з фотографіями додала ілюстративності розповіді Євгенії Пірог.
Письменниця виросла, подорослішала, але в душі вона лишилася тією ж маленькою дівчинкою – веселою, завзятою й непосидючою, яка фонтанує цікавими й позитивними ідеями, які зазвичай втілюються в її оригінальні проекти.

Одним із гуманістичних проектів є співпраця з першим директором приватної бібліотеки Дмитриком Ружевичем – хлопчиком-інвалідом, який попри свою тяжку хворобу був світлим промінчиком, який любив життя, любив книжки. Євгенія Пірог розповіла про Інклюзивний літературний конкурс для дітей та юнацтва ім. Дмитра Ружевича, це важлива інформація і для бібліотекарів, і для освітян.
Письменниця розповіла й про свою нову книжку «Побачення о 16-ій».
Євгенія Пірог – надзвичайно позитивна, енергійна й невгамовна творча людина. Її діяльність наповнює її світлою енергією, якою вона з радістю ділиться зі світом і зі своїми читачами.


Немає коментарів:

Дописати коментар