вівторок, 22 червня 2021 р.

Яскраві книжки про татусів

День батька відсвяткували. А поспілкуватися?
В нашій бібліотеці (вул. Освіти, 14-а) можна взяти додому яскраві книжки про тат.


Катерина Кулик «Татків день»
А ви у дитинстві жартували над батьками? Легка і весела історія про те, як двоє бешкетників - Іванко та Варя - вирішили подарувати матусі смачні пиріжки. Та «загальмували», бо не могли вирішити, що їй найбільше смакує: солодке чи солоне. Вони жартома то її чай до холодильника ставили, то в солодку кашу сіль підсипали, то у плов цукру додавали… І тоді на допомогу малим прийшов «татків день», коли тато цілий день порається по господарству і куховарить. Він і підказав малечі, що їм робити.

Артем Чапай «Тато в декреті»
Доки дружина сиділа у декреті з двома дітьми, її чоловік працював репортером. Та потім вони помінялися – у декрет пішов чоловік. У книзі описується, з якими фізичними і психологічними труднощами він опинився сам на сам. Ось цитата : «Як то кажуть, діти – квіти життя. Проте якщо займатися виключно «квітникарством» - із квітникарем може зчинитись і депресія, і психоз, і навіть кондрашка». Чому жінок не хвалять за те, що вони сидять з дітьми? Чому чоловіків за те ж саме хвалять? Чому вважається, що жінці доглядати за дітьми «природно», а чоловікові – ні? Ми звикли, що дитиною займається зазвичай більше мама. Автор цієї книги описує альтернативний досвід. Настільки дотепно і захопливо, що книга буквально «затягує» читача.

Роберт Тору Кіосакі «Богатый папа, бедный папа»
Чи готує дітей школа до життя у реальному світі? Навчайся гарно, отримуй гарні знання і ти отримаєш роботу з гарним прибутком. Автор книги вважає, що це не працює. У школі діти не отримують достатньої інформації про гроші, а потім не вміють змусити гроші працювати на себе. Кіосакі описує різницю у вихованні «бідним батьком», зайнятим повсякденним заробітком і «багатим батьком», який змусив гроші працювати на себе та виховує дітей, формуючи їх ставлення до бізнесу. Ця книга є одною із найвідоміших у світі мотиваційних книг. До речі, вона входить в умовний список обов’язкових книг для міліонерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар