четвер, 3 червня 2021 р.

Подорож у казку з Інною Курило

3 червня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбулася онлайн-подорож у казку з казкотерапевтом, жіночим тренером та письменницею Інною Курило.
«Приміряти» будь-яку казку на себе сьогодні можуть усі охочі. Тим більше, що улюблена дитяча історія є не тільки в малят, а й у дорослих!

Інна Курило - авторка соціально-психологічного роману «Аромат гіркого апельсину, або історія однієї леді», серії дидактичних казок «Пригоди котика Кексика і його друзів», книжки-розмальовки терапевтичних історій «Малюємо казку», а ще мандрівниця, щаслива дружина, мама та бабуся.
Казкотерапія — метод психологічної корекції особистості дитини за допомогою читання / прослуховування спеціально підібраних текстів народної фантастичної прози або літературних казкових творів; один із видів бібліотерапії.
Казки Інни Курило почалися з котика й бажання порадувати онуків. Терапевтична казка – особлива казка, яка допомагає виховувати дітей без нудних нотацій та повчань.
Письменниця дала поради батькам, як використовувати метод казко терапії, запропонувала свої казки для різних видів казко терапії. Завдання казкотерапевта – засобами казки допомогти дитині прийняти певну ситуацію, зрозуміти її й побачити цього навчає ця казка. Треба правильно й ретельно підбирати казки для казкотерапії. Як це зробити? Для чого це потрібно? Які проблеми вирішує казкотерапія? З якого віку треба читати дитині казки? Які методи є в казкотерапії?
Інна Курило знає про це все і дає корисні поради батькам та вихователям.
Цікавим є те, що казко терапія корисна не тільки для дітей, а й для дорослих.
Інна Курило не може уявити собі життя без дітей, вона впевнена - немає більшого щастя у світі, аніж посмішка дитини. І головне завдання дорослих – піклуватися про підростаюче покоління, зігріваючи його теплом і любов’ю.


Немає коментарів:

Дописати коментар