середу, 9 червня 2021 р.

«Спадкування земельної ділянки, земельних часток паїв. Порядок оформлення спадщини на земельні ділянки»

8 червня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбувся правоосвітній вебінар Антоніни Загури, начальника відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги «Спадкування земельної ділянки, земельних часток паїв. Порядок оформлення спадщини на земельні ділянки» в рамках проєкту «Право на право».

Верховна Рада України IX скликання прийняла законопроект, який запускає ринок землі сільськогосподарського призначення з 1 липня 2021 року. Тому великої актуальності набуває питання набуття права власності на землю — спадкування. Як відбувається процедура на законодавчому рівні? Які особливості спадкування земельної ділянки та проблеми, з якими можна зіткнутися на цьому шляху?
Цивільним кодексом України передбачено два види спадкування: за заповітом та за законом. Щоб отримати земельну ділянку чи земельний пай у спадок, спадкоємцям необхідно протягом шести місяців із дня відкриття спадщини звернутися до нотаріуса за місцем проживання спадкодавця особисто, з заявою про прийняття спадщини. Право власності на земельну ділянку в порядку спадкування переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення. Зі спливом шестимісячного терміну з дня смерті спадкодавця, необхідно звернутися до нотаріуса, якому було подано заяву про прийняття спадщини, із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину.
Юристка розповіла про особливості спадкування земельних ділянок, про колізії, які можуть виникати в ході спадкування. Які документи повинні мати спадкоємці або люди, що претендують на спадок? Яка процедура оформлення таких документів?
Якщо ви маєте питання щодо спадкування земельної ділянки, ви маєте можливість отримати детальну інформацію у відео.


Запис етеру 


Немає коментарів:

Дописати коментар