четвер, 11 березня 2021 р.

Де закодовано сутність українського народу?

11 березня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook онлайн-зустріч із Михайлом ОРЛЮКОМ – народним декламатором, актором Героїчного театру «Пам’ять», членом оргкомітету Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи», членом Громадської наглядової Ради при Київській ОДА, педагогом, кандидатом технічних наук «Де закодовано сутність українського народу?».

Михайло Орлюк – патріот, залюблений в полум’яне і пророче слово Шевченка. Він щиро переконаний, що в «Кобзарі» Тараса Шевченка закодовано дух української нації. «Кобзар» – святе письмо для кожного українця.
Натхненно і палко Михайло Орлюк декламував пророчі вірші Шевченка, розповідав про своє відвідання Керелівки, де вшановували Тараса Шевченка, його матір і батька. Провів історичні паралелі між минулим і теперішнім станом справ в Україні, зробивши цікаві висновки
Переконливо звучали з вуст декламатора слова про те, що Шевченко багатьма не усвідомлений, не осмислений до кінця. 
Пан Михайло не тільки читав безсмертну поезію Тараса Шевченка, а й аналізував її, аналізував те історичне тло, на якому вони створювалися.
«Кавказ», «Посланіє», «Холодний Яр» та багато інших творів Кобзаря у виконанні Михайла Орлюка послухали глядачі. І ще багато цікавої інформації про Тараса Шевченка розповів декламатор.


Немає коментарів:

Дописати коментар