вівторок, 30 березня 2021 р.

Цікаве дитяче фентезі для підлітків


Катя Штанко «Дракони, вперед!» 2014 «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га»

2014 Дитяча книга року за версією ВВС Україна
Один хлопчик дуже любив рослини. Не собак, не котів, не хом’ячків, не папужок і навіть не акваріумних рибок. Все почалося зі звичайної цибулини, на якій з’явилися тоненькі зелені пір’їнки. Одного разу він гуляв по парку з чарівними рослинами і знайшов насінинку драконячого дерева, яку потім проростив вдома. І, сам того не бажаючи, виростив справжнього дракона!!!!
Книжка художниці Катерини Штанко з її ілюстраціями - це і фентезі, і детектив водночас. Книжка справді цікава і в чомусь навіть пізнавальна. Для дітей і дорослих.

Д.Едмондс, Б.Фрейзер «Робот під прикриттям. Мій перший рік серед людей» 2020 «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га»

«Я пройшла через шкільну браму й озирнулася на людину, яка свого часу клацнула вмикачем і перевела мене в режим «життя»….Так починається ця книжка про пригоди дитини-робота серед звичайних дітей. Андроїд на ім’я Дотті вперше опинилася сама-самісінька в реальному світі. Той, хто її створив, казав їй, що вона має допомогти знайти відповідь на вирішальне питання «Що це означає – бути людиною?». Дотті йде у школу, в сьомий клас. Намагається спілкуватись з дітьми, але постійно потрапляє в усілякі халепи. Щоб не дати себе викрити, Дотті застосовує на практиці все, чого навчилася від людей.
Книжка дуже прикольна і весела. Для школярів середнього віку. 

Джессіка Таунсенд «Невермур. Випробування Морріґан Кроу» 2018 «Віват»

Добра дівчинка на ім.’я Морріган Кроу народилась не в той час. Її внесли в Реєстр Проклятих Дітей. Цих дітей звинувачують у всіх бідах міста. Тому вони мають померти на своє одиннадцятиріччя. Та напередодні свого 11-го дня народження до неї завітав дивний рудий чоловік на ім’я Юпітер Норт і пропонує їй поїхати з ним у Невермур, де існує Товариство Дивообраних. Так Морріган опинилась у Невермурі. Тут вона має пройти чотири випробування і якщо хоч одне провалить, то просто має покинути чарівний Невермур.
Цікаве дитяче фентезі для підлітків.

Немає коментарів:

Дописати коментар