четвер, 11 березня 2021 р.

Договір оренди землі: підстави для розірвання та судова практика

9 березня на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янки у facebook відбувся правоосвітній вебінар "Договір оренди землі: підстави для розірвання та судова практика" в рамках проєкту «Право на право», який провів Сергій Бреус, директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.
Після внесення змін до Закону України «Про оренду землі», які вступили в силу 15 липня 2020 року, істотно змінилася процедура поновлення договорів оренди земельних ділянок.
Змін зазнали й договори про встановлення земельного сервітуту, договори про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб або для забудови.

Сергій Бреус провів вебінар з точки зору орендодавців землі.
Яким чином земельні ділянки мають передаватися в оренду? На який термін можна брати землю в оренду? Позитиви і недоліки орендування землі? Які особливості і підводні камені може мати договір оренди? Які права і обов’язки мають орендарі і орендодавці землі? Як убезпечити себе за допомогою законодавства при наданні свого земельного паю в оренду? На ці та інші сумісні запитання дав відповідь сьогоднішній вебінар.
Детальніше про особливості орендування землі дивіться у відео.


Немає коментарів:

Дописати коментар